У Тернополі розпочався другий етап модернізації вуличного освітлення

10.07.2021 17:51   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У Тернополі триває другий етап проєкту «Світло без ртуті». На сучасні світлодіодні світильники уже замінили 1740 ртутних ламп. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Як зазначає мер міста Сергій Надал, проєкт почали реалізовувати у вересня 2020 року. За цей час вдалося модернізувати вуличне освітлення на 47 вулицях міста.

«У ході реалізації проєкту додатково було встановлено 51 нову опору освітлення, замінено 49,5 км самоутримуючих проводів та встановлено 3 шафи управління. Наразі у місті розпочався другий етап проєкту «Світло без ртуті». Ще на 24-х вулицях працівники КП «Тернопільміськсвітло» проведуть заміну кабелів та світильників», - каже Сергій Надал.

Відтак, працівники підрядної організації замінюють лінію кабелю на нову лінію СІПа, а старі світильники з ртутними лампочками - на сучасне енергоефективне LED-освітлення та впорядковують кронштейни. Такі сучасні лампи допоможуть щороку економити понад 500 тисяч кВт електроенергії.

Додамо, що проєкт «Реконструкція системи зовнішнього освітлення м. Тернопіль «Світло без ртуті»» реалізується спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацію.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews