COVID-19: Тернопільщина підготовлюється до 5-го етапу вакцинації

20.07.2021 21:51   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

На Тернопільщині готуються до п'ятого етапу вакцинації проти COVID-19, на якому щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років.

Як зазначає директорка департаменту охорони здоров'я ТОДА Ольга Ярмоленко, в області створюють додаткові пункти, центри вакцинації.

«Це дає змогу відкрити вакцинацію для всіх охочих та захистити якомога більше людей від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму “Дельта”, який вже дістався до України. Першочергово щеплюватимуть літніх людей, людей з хронічними хворобами та інші вразливі групи населення. Нещодавно ми отримали мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna. Цю партію вакцин надав уряд США через фонд COVAX», - розповідає Ольга Ярмоленко.

Додамо, що з відкриттям 5-го етапу запис у чергу на вакцинацію через сайт чи мобільний додаток «Дія» перестає працювати. Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації, які відкриваються в різних містах України та працюють у робочі й вихідні дні.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews