«Озеро стало чистішим»: триває реалізація програми з відновлення та комплексної очистки екосистеми Тернопільського ставу

26.07.2021 19:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У Тернополі триває реалізація програми з відновлення та комплексної очистки екосистеми ставу та інших водойм міста. Експерти уже спостерігають покращення показників прозорості та якості води. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

«На сьогодні збудовано новий дощовий колектор з системою механічного очищення, відновлено роботу аераційних фонтанів, які наповнюють воду додатковим киснем, проведено механічну очистку та поглиблення дна озера. Також у цьому році ми використали спеціальні водорості хлорели та сценедесмуса, які очищують воду від шкідливих елементів. І є результат – озеро стало чистішим, немає цвітіння та неприємного запаху води», - каже Сергій Надал.

Наразі цвітіння води спостерігається лише на внутрішньому озерці навколо острова Чайка. Для вирішення цієї проблеми заплановане створення інженерної комунікації від озерця до діючого дощового колектора, для пришвидшення руху води та мінімізації її застою. Виготовлення проєктної документації та виконання цих робіт заплановано на 2022 рік.

Додамо, що другий рік поспіль триває реалізація програми з відновлення та комплексного очищення екосистеми Тернопільського ставу та інших водойм міста. Завершальним етапом очищення Тернопільського ставу буде зариблення водойми, яке заплановано на вересень-жовтень поточного року.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews