Богдан Юлик: «Тайський бокс – олімпійський вид спорту. Тернополяни готові йти далі»

03.08.2021 11:22   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Богдан Юлик – людина, яку вже тривалий час пов’язують із розвитком спорту, зокрема, різних видів бойових мистецтв, на Тернопільщині. Нещодавно спортсмени, які тренуються в СК «Workout Hall» здобули чергові нагороди, цього разу – вибороли «срібло» в Чемпіонаті України з таїландського боксу. Тож, засновник вищезгаданого спорткомплексу та голова Федерації ММА в Тернопільській області й обласної  Федерації таїландського боксу розповів нашому виданню, що вважає найбільшим здобутком.

null

 

null

- Вітаємо! Ваші підопічні вкотре здобувають перемоги на змаганнях. Як вдається досягати таких високих результатів впродовж тривалого часу?

- Дякую за вітання! Наші спортсмени справді вартують нагород та похвали. Я вже неодноразово наголошував на тому, що ми всіма силами та можливостями намагаємось розвивати спорт та підтримувати тих спортсменів, які готові займатися та брати участь у змаганнях. І дуже приємно те, що ми маємо таку  віддачу від наших вихованців. Ми в них віримо – і вони викладаються на максимум.

- Власне, про перемоги. Максим Сливінський та Максим Онуферко – це ті хлопці, які привезли у Тернопіль срібні нагороди з Чемпіонату України з таїландського боксу. Як оціните їхні поєдинки?

- Наші спортсмени виступили справді достойно. Адже у фіналі вони обидва поступилися призерам чемпіонатів світового рівня. Я впевнений, що незабаром наші бійці представлятимуть не лише область, а й Україну. Тим більше, що таїландський бокс нещодавно визнали олімпійським видом спорту.

null

- Чия це заслуга, як вважаєте?

- Думаю, це і заслуга, і здобуток всіх представників цього виду бойових мистецтв. Таке визнання демонструє, що ми справді рухаємося в правильному напрямку і всі наші зусилля – не марні! Я знаю, скільки часу представники федерацій таїландського боксу на різних рівнях, як в Україні, так і у світі боролися за те, щоб мати можливість виступати на олімпіаді. І я щиро радий, що це стало реальністю. Вітаю всіх колег з цією подією!

- Напевно, тепер ви ще більше готуватиметесь до всіх змагань?

- Думаю, перспектива для спортсменів брати участь в Олімпійських іграх не може не тішити. Сподіваюсь, що це стане ще більшим стимулом для якісної роботи представників таїландського боксу. Ми ж, звичайно, будемо продовжувати підтримувати всіх наших вихованців.

- Чи плануєте вже організацію наступних змагань у Тернополі або ж вже маєте плани щодо участі наших спортсменів у чемпіонатах на виїзді?

- Щодо планів, то наразі вам карти не розкриватиму, але скажу, що Тернопіль задав тон у спортивній спільноті щодо нагородження переможців чемпіонатів. Ви знаєте, що ми у червні організовували 2 масштабних чемпіонати з ММА та з тайського боксу, і на цих змаганнях ми фінансово нагороджували призерів. Таке наше рішення стало прикладом для інших і вже на чемпіонаті України з таїландського боксу також передбачили грошовий фонд для переможців. Ми справді раді, що нашу ініціативу підтримали інші.

null

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews