2022 рік на Тернопільщині проголосили «Роком Ярослава Стецька»

18.08.2021 15:57   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

2022 рік в Тернопільській області проголошений «Роком Ярослава Стецька». Таке рішення прийняли сьогодні, 18 серпня, на пленарному засіданні сесії Тернопільської обласної ради.

Відтак, заплановано провести тематичні заходи у загальноосвітніх, середніх спеціальних та вищих навчальних закладах щодо відзначення у 2022 році в Тернопільській області «Року Ярослава Стецька».

«Ми повинні пам’ятати значний особистий вклад нашого земляка Ярослава Стецька у боротьбу за Незалежність Української держави! На його прикладі ми маємо виховувати наших дітей! Важко переоцінити значення постаті Ярослава Стецька у становленні України, як вільної держави! Дякую депутатському корпусу Тернопільської обласної ради за підтримку ініційованого мною проєкту рішення!», — зазначив голова обласної ради Михайло Головко.

Додамо, що Ярослав Стецько — український політичний та військовий діяч, активний діяч ОУН. З 1941 р. — перший заступник провідника ОУН-Б С. Бандери. У 1942–1944 рр. перебував у німецькому концтаборі Заксенгаузен. Після звільнення керував Антибільшовицьким блоком народів, був головою Проводу ОУН-Б.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews