Острожанина судитимуть за подвійне вбивство

20.08.2021 12:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

У січні 2021 року обвинувачений, знаходячись за місцем проживання в іншого свого 62-річного товариша, наніс йому не менше 6 ударів стільцем в ділянку голови, від яких потерпілий помер на місці.

Острозьким відділом Здолбунівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Острога. Його звинувачують у вчиненні умисного вбивства та заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, а також в ухиленні від встановлених правил адміністративного нагляду (ч.1 ст.115, ч.2 ст.121, ст.395 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2020 року 36-річний острожанин, знаходячись вдома у свого 58-річного товариша, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, завдав йому близько 5 ударів в голову дерев’яною табуреткою, внаслідок чого заподіяв потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, від яких потерпілий через деякий час помер.

Окрім того, у січні 2021 року обвинувачений, знаходячись за місцем проживання в іншого свого 62-річного товариша, наніс йому не менше 6 ударів стільцем в ділянку голови, від яких потерпілий помер на місці.

Так як обвинувачений раніше неодноразово судимий за вчинення злочинів проти життя та здоров’я особи та звільнений з місць позбавлення волі лише в січні 2020 року, відносно нього судом встановлено адміністративний нагляд, умови якого обвинувачений систематично порушував.

Чоловік свою причетність до вчинення інкримінованих йому злочинів повністю заперечує.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими відділення поліції №3 (м. Острог) ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва прокурорів Острозького відділу Здолбунівської окружної прокуратури.

На стадії досудового розслідування відносно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Обвинувальний акт скерований  на розгляд до Острозького районного суду.

Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews