На горі Лисоня підняли синьо-жовтий та червоно-чорний стяги

23.08.2021 19:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

На 13-ти метрові флагштоки на горі Лисоня урочисто підняли прапор України та прапор Національної Гідності. Зробили це жителі громади, які вперше підіймали синьо-жовтий стяг на Лисоні ще у 1989 році. Про це повідомляє Тернопільська облдержадміністрація.

Розпочалися урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та 30-річчя Незалежності ходою на гору Лисоня. Колони вирушили з Бережанської, Саранчуківської та Нараївської громад. Участь у ході взяли жителі громад, військовослужбовці, сім'ї загиблих Героїв.

Згодом, на горі Лисоня відбувся молебень за Україну, а також нагородження військовослужбовців медалями «30 років Незалежності України».

Додамо, що Лисоня – гора висотою майже 400 метрів. 2 вересня 1916 року там відбулася битва легіону УСС в складі австро-угорських коаліційних військ з російською армією. Легіон здобув перемогу, втративши більш ніж половину особового складу. У 1994 році на горі Лисоня встановили Хрест скорботи та слави, а на мармурових плитах викарбували імена полеглих героїв


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews