Після святкування весілля: на Тернопільщині спалах COVID-19

26.08.2021 16:33   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У Тернополі після весілля медики зафіксували спалах коронавірусу. Відтак, COVID-19 виявили у 30 осіб. Про це повідомив у соціальній мережі Тарас Жиравецький.

«Родичі, які приїхали на весілля в Тернопіль вже мали паспорт вакцинації, який отримали в Канаді після двох доз вакцини Pfizer. Дорогою в Україну у них підіймається температура до 38 градусів, але при перетині кордону вони спокійно його перетинають, бо в них є паспорт вакцинації. Через день вони йдуть на весілля, де з гостями проводять гарно час. Через три дні половина гостей відмічає підняття температури й симптоми COVID. Люди йдуть здавати тести й отримують позитивні результати на COVID-19. Канадійські родичі також здають ПЛР-тест і у них підтверджується COVID. Зараз кілька гостей з весілля вже знаходиться в лікарні на стаціонарному лікуванні з ускладненнями. А наші герої з Канади були дуже здивовані і не вірили в те що у них може бути COVID, бо вони вакциновані!», - йдеться у повідомленні.

Ситуацію із захворюванням також прокоментувала головна санітарна лікарка області, в.о. генерального директора ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики МОЗ України» Оксана Чайчук. За її словами, триває епідрозслідування. Однак, серед підтверджених випадків коронавірусу немає осіб, які прибули з Канади.

Додамо, що за попередню добу на Тернопільщині лабораторно підтвердили 48 нових випадків COVID-19.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews