На Тернопільщині відкрили унікальну виставку картин про Пінзеля

26.08.2021 20:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У Збаразькому замку експонують полотна про Пінзеля. Зокрема, представлено 35 картин, які відображають історично-культурні пам’ятки місць Західної України, де жив і творив скульптор. Про це інформує УКРІНФОРМ.

Як розповідає президент Благодійного фонду «Відродження історико-культурної спадщини України імені Героя України Бориса Возницького» Олександра Лісаковська, виставку організовуємо в рамках I Міжнародного живописного пленеру «Мистецькими шляхами Пінзеля». Відтак, двадцять українських та закордонних митців три дні малювали картини у Бучачі, решта часу - у Львові та Годовиці, місцях, пов’язаних із Пінзелем

«Цього року першу виставку провели 16 квітня у Дубно, у день народження світлої пам’яті Бориса Возницького, рятівника багатющої спадщини Пінзеля. Потім виставка демонструвалася у Бучачі, під час «Днів Пінзеля», згодом - у Рівному та Чернівцях. І ось тепер – Тернопільщина, Збаразький замок», - каже Олександра Лісаковська.

Додамо, Іоанн Георг Пінзель - галицький скульптор середини XVIII століття, представник пізнього бароко і рококо.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews