Тернополянка здобула перемогу на Всеукраїнському конкурсі етноблогерів

07.09.2021 21:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Тернополянка Магдалина Липовицька перемогла на Всеукраїнському конкурсі етноблогерів та здобула відзнаку Олександра Капіноса – Героя Небесної Сотні. Переможців обирали з-поміж 240 учасників з всієї України віком від 7 до 17 років. Про це пише «5 канал».

Відтак, Магдалина стала кращою у віковій категорії 10-13 років. Дівчинка дослідила вісім поколінь родинного дерева, щоб визначити найпопулярніші за 2 століття імена. Також, Магдалина розказувала своїм підписникам як змінювалися одягові традиції українців.

Як зазначає сама Магдалина, до початку конкурсу вона не вела свій блог. Однак, поїхавши до бабусі, вона знайшла цікаві речі, та вирішила поділитися світлинами у соціальній мережі.

«Я до конкурсу взагалі не мала блогу, не мала Instagram, їздила до бабусі в село і на горищі знайшла дуже багато старих етноречей», - каже Магдалина Липовецька.

Додамо, що у відеоблогах діти розповідали про історії своїх родин, сімейні реліквії, предмети традиційного українського побуту, а ще регіональні діалекти, кулінарні традиції та вишиті сорочки. Цим самим, як наголошують організатори, учасники створювали та розвивали українськомовний культурно-пізнавальний контент.

Найкращих етноблогерів нагородили у трьох вікових категоріях та в номінації гран-прі. У подарунок переможці отримали смартфони. До визначення переможців, окрім відомих етнографів, фольклористів та музеєзнавців долучилися і близькі героя Небесної Сотні Олександра Капіноса – його мама та наречена. Опісля нагородження, учасники разом із батьками відвідали Алею Героїв Небесної Сотні, де їм провели екскурсію.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews