Краєзнавець з Тернопільщини віднайшов унікальну світлину Степана Бандери

17.09.2021 21:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Оригінальну весільну фотографію минулого століття, де зображено юного Степана Бандеру, віднайшов краєзнавець з Тернопільщини. Про це пише УКРІНФОРМ.

Як розповідає краєзнавець з Теребовлі Василь Венгер, світлину віддав житель села Кобиловолоки Іван Буяк. Родинне фото десятиліттями ховала на горищі прабабуся його дружини.

«Перед смертю літня жінка віддала сховок своїй правнучці і вказала, де серед весільних гостей, у верхньому ряду, між двома молодими жінками чи дівчатами стоїть Степан Бандера підліткового віку. З відомих причин, покійна нікому не розповідала про цю сімейну реліквію у радянські часи, та й в роки Незалежності теж, лише тепер, перед смертю зробила це», - каже Василь Венгер.

Краєзнавець планує продовжити пошук родичів зображених на фото, щоб вони теж підтвердити присутність на світлині Степана Бандери. Саме ж віднайдене фото планують передати на зберігання Тернопільському музею національно-визвольної боротьби.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews