На Тернопільщині відбулася колегія Міністерства охорони здоров'я України та Ради ректорів закладів вищої та післядипломної освіти

28.09.2021 19:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Сьогодні, 28 вересня, під головуванням Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка відбулося спільне виїзне засідання колегії Міністерства охорони здоров'я України та Ради ректорів закладів вищої та післядипломної освіти. Про це повідомляє  Тернопільська облдрежадміністрація.

Під час колегії обговорили питання стратегічного розвитку сфери охорони здоров’я, формування державного замовлення на підготовку фахівців галузі медицини, а також впровадження нової моделі інтернатури.

Крім того, під час розмови з журналістами Віктор Ляшко обговорив і теми ковід-паспортів, вакцинації та ситуації щодо захворюваності.

«Сьогодні вся територія країни перебуває в «жовтому» рівні епіднебезпеки. І кожен з власників бізнесу сам вирішує, чи працювати в умовах карантинних обмежень або без обмежень, але з ковід-сертифікатами чи ПЛР-тестом», - зазначив Віктор Ляшко.

Як наголосив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, Міністерство охорони здоров’я України ініціюватиме відсторонення керівників закладів охорони здоров’я, де підробляли свідоцтва про проведення вакцинації.

«Міністерство охорони здоров'я звернулося до Служби безпеки України та Національної поліції з чітким роз'яснюванням, як видаються сертифікати вакцинації із зазначенням критичних точок. Якщо ми будемо виявляти у закладах охорони здоров'я, комунальних чи державних, те, що лікарі підроблюють довідки, або вносять у реєстр дані, не проводячи щеплення, то ми будемо звертатися до об’єднаних територіальних громад із проханням відсторонити від роботи керівників цих закладів», - наголосив Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Додамо,  що  на Тернопільщині працює 15 центрів та 56 пунктів вакцинації. З початку вакцинальної кампанії в області щеплено 275 383 особи.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews