Максим Дупешко

Максим Дупешко

письменник, громадський активіст

Прості цифри проти антивакцинаторів

29.09.2021 01:10   Автор : Максим Дупешко
Джерело: CvNews
Отже, мене так вибішують ці антивакцинатори, що я просто не можу цього терпіти. Елементарні речі. Порахував за 10 хвилин.
 
В Україні живе 42 000 000 людей.
Людей, які вакцинувалися, - 6 366 923.
Від коронавірусу померло 55 056.
Якщо ми назбираємо ту кількість людей, які померли в Україні після вакцинації, навіть враховуючи сайти-помийки, таких назбирається до 10 осіб.
Припустимо, що усі ці десять осіб померли саме через вакцинацію.
Тепер ділимо 55056 на 42 000 000.
А також ділимо 10 на 6 366 923.
 
Виходить, що від коронавірусу в Україні помирає кожен 0,1%. Це я порахував не від тих, хто захворів, а від кожного українця (враховуючи з дітьми). Після вакцинації помирає 0, 0001%. Отже, більше на три нулі означає, що імовірність померти від коронавірусу у тисячу разів більша, аніж після вакцинації.
Але знову ж таки після вакцинації - не означає, що від вакцини. Людина могла просто померти з іншої причини. Звинувачувати вакцину без доказів те саме, що й моркву, яку людина їла на сніданок. У більшості випадків - це збіг обставин.
 
Я дивився розмову із одним науковцем про коронавірус, і він розповів історію із медичної практики свого знайомого. Одного дня до нього мали привести маленьку дитину для щеплення. Але щось батьки забігалися, не змогли приїхати в поліклініку, а вночі дитина раптово померла. Якби вони таки встигли зробити щеплення, вони б були впевнені, що дитина померла саме від нього.
 
Я не стверджую, що вакцинування абсолютно безпечне. Науковці цього також не приховують. За їхніми розрахунками число смертей власне через дію вакцини у найгіршому разі становить 1 на мільйон.
Якщо всі ці розрахунки надто складні, то ще раз наголошу: в Україні померло 55056 людей від коронавірусу. І близько 10 після вакцинації (і ці 10 неофіційні, а зібрані із непевних джерел інформації). Насправді офіційно від вакцини в нас ще ніхто не помер. Які ще потрібні цифри?

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews