Польська Релігійна Місія «Карітас-Спес» передала 80-й десантно-штурмовій бригаді автомобіль швидкої допомоги

17.05.2022 22:39   Опубліковано : Новини України
Джерело: IfNews

Польща продовжує підтримувати Україну в боротьбі з окупантами рф. Крім прихистку українців, польські благодійники практично щодня передають гуманітарний ванта, серед якого і побутова хімія, і речі першої необхідності, і навіть транспорт.

Днями Львівська ОВА отримала від Релігійної Місії «Карітас-Спес» благодійний гуманітарний вантаж – автомобіль швидкої допомоги, засвідчивши передачу відповідними документами.

null
Акт прийому – передачі гуманітарної допомоги від 12 травня.

Автомобіль доставив у Львівську область волонтер Микола Бабунич. Чоловік ще до війни працював представником польського концерну «РРС Rokita SA» в Україні, а з початком агресії рф почав активно волонтерити. 

null
Микола Бабунич, волонтер, представник польського концерну «РРС Rokita SA» в Україні.

«В Україну за час війни вже відправили чимало фур з різним гуманітарним вантажем. А коли директор «РРС Rokita SA» Wieslaw Klimowski запропонував мені сучасний автомобіль швидкої допомоги на потреби ЗСУ, я подякував йому від імені всіх українців», - каже Микола Бабунич. 

За словами волонтера, автівку вирішили передати 80-й десантно-штурмовій бригаді, штаб якої дислокується у Львові. Представники десантно-штурмової бригади вже два місяці поспіль зверталася до ЛОВА з проханням про автомобіль медичного призначення. Як повідомив начальник Управління капітального будівництва Львівської ОВА Роман Калагурський, «швидку» вже передали бійцям, які воюють у гарячих точках України.

null
Акт приймання-передачі майна від 16 травня.

«У соцмережі Фейсбук шириться допис Михайла Греська, що Львівська ОВА на власний розсуд розпорядилась автомобілем швидкої допомоги, який був призначений для воїнів бойового підрозділу ССО «Азов».  Насправді, з адміністрацією не було проговорено про можливе призначення цього автомобіля, як і не було надано відповідних документів п. Греськом. 

Оскільки «швидка» є автівкою спецпризначення, ввезення такого транспорту відбувається за відповідним погодженням військової адміністрації, після чого транспорт передають на потреби ЗСУ.

Михайло Гресько не надав підтверджуючих документів, тому, знаючи про потребу в автомобілі швидкої допомоги для 80- ї десантно-штурмової бригади, Львіська ОВА розпорядилася передати автомобіль туди», – зазначив  Роман Калагурський.

null

Тим часом, автівка вже працює на ЗСУ. Львівський волонтер Микола Бабунич каже, що польські партнери налаштовані допомагати Україні до перемоги.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews