Найпопулярніші міцні алкогольні напої: кращі бренди за категоріями

28.02.2024 00:08   Опубліковано : Новини України
Джерело: UaNews

Безумовно, у кожній країні є свої традиції щодо вживання напоїв із чималою кількістю градусів. Для шотландців таким алкоголем є скотч, для французів — бренді. Американці люблять бурбон, мексиканці — текілу. І хоча в останні десятиріччя спостерігається взаємне проникнення культур споживання міцного алкоголю, загальну картину це не псує. Які ж конкретно бренди є найбільш популярними у світовому масштабі? Українцям це має бути цікаво, оскільки вони мають нагоду дегустувати всі ці напої. Пропонуємо вашій увазі кращі бренди, розбиті за категоріями, з урахуванням такого критерію, як відношення вартості до якості. Чому — пояснювати не потрібно, особливо в умовах воєнного стану. 

Віскі

Якщо не враховувати горілку, то цей різновид міцного алкоголю представлений у торговельній мережі більш ніж достатньою кількістю відомих брендів. Вибирати є із чого. Ми ж радимо звернути увагу на скотч Chivas Regal, який вважається одним із найпопулярніших, і не тільки на Туманному Альбіоні. Цей шотландський віскі характеризується складною гамою смаків, у якій відчуваються нотки ванілі, яблук, меду. Щоб отримати максимум задоволення, краще вживати в чистому вигляді, охолодженим або з додаванням льоду.

Коньяк

У Європі цей напій займає друге місце за популярністю, та й в Україні також. Але якщо в нас більше продаються напої вітчизняного виробництва, то в Старому Світі гарно котується коньяк Hennessy. Сировиною для цього французького напою є виноград найкращих сортів, а сам коньяк, зазвичай, витримується тривалий термін. Саме тому цей напій має багатий смак, у якому переважають відтінки шоколаду, ванілі та східних спецій. Вартість залежить від витримки: ціна на коньяк Хеннессі в маркеті алкогольних штук МАУДАУ може коливатися від 1200 до 50000 грн за 0.7-літрову пляшку.

Горілка

Зрозуміло, що в цього типу напою в Україні ще довго не буде конкурентів. А ось внутрішня конкуренція аж занадто висока, і ціла низка брендів претендує на звання кращого. Ми б хотіли виділити горілку Oxygenium (раніше — «Воздух»). Відмінна якість і демократична вартість, як кажуть, роблять свою справу, ця торгова марка сьогодні справді дуже популярна.

Ром

У цій категорії, без сумніву, кращим напоєм піратів є «Captain Morgan». Оригінальний ром виготовляється на Ямайці із цукрової тростини. У нього своєрідний смак, не схожий ні на що, у якому домінують карамель (палений цукор), кориця та ваніль. Хоча він вартий уваги для вживання в чистому вигляді, саме цей напій із нашої п'ятірки вважається найкращим для приготування слабоалкогольних коктейлів.

Текіла

Мексиканська горілка — напій, незнайомий для багатьох українців. А продегустувати його варто, особливо якщо це Olmeca. Виготовлена із соку блакитної агави, текіла має дійсно унікальний смак, у якому відчувається карамель та ваніль. Можна вживати як самостійно, так і в складі коктейлів. Усі ці напої, а також джин, лікери, наливки, бітери й навіть саке можна придбати на сайті MAUDAU. Важливо розуміти, що у відношенні до міцного алкоголю діє правило: вживайте помірно, дбайте про своє здоров'я!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: UaNews