Богдан Куценко

Богдан Куценко

письменник, журналіст, волонтер

Тих будинків, вулиць і селищ уже не існує

05.04.2024 01:03   Автор : Богдан Куценко
Джерело: CvNews

Є такі фото, які за давністю можна уже викладати, оскільки тих будинків, вулиць і селищ уже не існує.

Іванівське, Грудень 2022. Стаб 24 ОМБр.
-18 вночі, -12 удень.

Поранені приїздять і поголів відмовляюттся від їжі, чаю та розчинного бітуму з цукром замість кави. На позиціях замерзла вода ще два тижні тому і зігріти її нема чим бо дими викликають арту. Ти сідаєш в куток, щоб нікому не заважати поки грудневе повітря повниться на світанку вже геть не вибухами, а суцільним ревінням входів та виходів. Сидиш поруч з із дядьком, його звати Артур, в нього на однім оці більмо а під інше щойно втрапив уламок - чорний, гострий і злий.

І він причитає, як молиться Богові

- не мотайте, хлопчики, не мотайте, мені треба назад, там хлопці у мене, там хлопці.

Далі просто мовчки пиє свою воду, що йому підливають із шестилітрової ребристої пляшки, які в супермаркетах на полиці ніхто й не помітить. І вода тече з таким звуком, що він обертається, хоч і не бачить.

Двері гаража відчиняють, маленька буржуйка з газового балону миттєво втрачає всі сенси і холодне повітря зі світлом снігів проливається в двері. Він стоїть попри двері із одним перемотаним оком і другим пораненим.

- ну чого не рушаєте? Йдіть!
- я не бачу, хлопчики, я не нічого бачу...

І на іншому оці, що йому не закрили бинтами, проти світла рясніє більмо.

Допомога пораненому воїну. Фото Богдан Куценко

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews