У найбільшому міжнародному ярмарку дитячої книги бере участь чернівецьке видавництво

10.04.2024 01:00   Опубліковано : Ігор Кравців
Джерело: CvNews

В італійській Болоньї  в понеділок, 8 квітня, розпочався найбільший міжнародний ярмарок дитячої книги. Україну на ньому представляють 20 видавництв, серед них чернівецьке дитяче видавництво "Чорні вівці".

Про це повідомляє Український інститут книги (УІК), передає Рубрика.

Цього року Болонський книжковий ярмарок триватиме до 11 квітня. Україну з національним стендом представлять 20 видавництв: Маміно, Віват, Моя книжкова полиця, Читаріум, Tyanachu, НК-Богдан, Книги 21, Видавництво "Жорж", ІРІО, Видавництво Старого Лева, Видавництво Видавництво, Каламар, Ранок, АССА, Парасоля, проєкт Better Time Stories, Вільний вітер, Крокус, Мала академія наук України та Літературна агенція OVO.

Основою дизайну українського національного стенда на Болонському ярмарку дитячої книги стали ілюстрації Олександра Шатохіна з "тихої книжки" "Жовтий метелик".

Таку візуальну репрезентацію доповнюватимуть листівки з інформацією про загиблих і депортованих росією українських дітей, про загиблих письменників і перекладачів на війні або через війну, про зруйновані російською армією об'єкти культурної інфраструктури, зокрема бібліотеки. А також матеріали про українська видавництва, книги яких будуть представлені на національному стенді.

Чернівецьке видавництво на ярмарку в Болоньї. Фото Український інститут книги

Довідково

Болонський дитячий книжковий ярмарок – це провідна подія в книговидавничій галузі, заснована у 1964 році. З того часу ярмарок став креативним хабом для видавців, ілюстраторів, дизайнерів, перекладачів, бібліотекарів та інших представників видавничого бізнесу.

Завдяки обміну досвідом по всьому світу поширюються дитячі видання, формуються тренди на оформлення і позиціювання книжок.

У виставці 2023 року взяли участь понад 1 400 учасників з понад 90 країн світу.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews