Збереження в іноземній валюті та новенькі автівки: що задекларували депутати-мільйонери міськради Чернівців (ФОТО)

12.04.2024 11:36   Опубліковано : Ігор Кравців
Джерело: CvNews

Майже всі депутати Чернівецької міської ради оприлюднили декларації про доходи за минулий рік. Частина з них має мільйони гривень збережень в іноземних валютах, криптовалюту, а також купували автомобілі після початку повномасштабної війни.

Суспільне Чернівці проаналізувало декларації майже 40 депутатів та виокремило десятьох найбагатших. Враховували кількість збережень, доходи та вартість корпоративних прав, водночас не брали до уваги власність та статки членів родини.

Василь Продан – понад 46 мільйонів гривень

Найбагатшим у міськраді є депутат від фракції "Рідне місто" Василь Продан. Торік він отримав 390 тисяч гривень доходу, бо продав авто. Також задекларував майже 6,5 мільйонів гривень, 590 тисяч доларів та понад 380 тисяч євро, які зберігає готівкою.

У декларації вказав автомобіль 2016 року випуску Toyota Land Cruiser та два годинники. Володіє двома квартирами в Києві з паркомісцем та однією в Чернівцях. У місті також має земельну ділянку на понад 1000 квадратних метрів.

Продан має корпоративні права у двох підприємствах: загальна вартість частки у грошах становить майже 370 тисяч гривень. Разом збереження, доходи та вартість корпоративних прав Продана за курсом нацбанку становлять понад 46 мільйонів гривень.

Сергій Гринюк – понад 37 мільйонів гривень

Депутат від фракції "Єдина альтернатива" Сергій Гринюк є комерційним директором підприємства "Гріко", яке займається продажем будівельних матеріалів. На цій посаді Гринюк торік заробив понад 120 тисяч гривень.

Майже 1,4 мільйона гривень заробив з надання в оренду майна. Працюючи за сумісництвом у громадській організації "Вільна шпальта", де є головою правління, отримав понад 3600 зарплати.

Крім цього, готівкою зберігає майже 860 тисяч гривень, 606 тисяч доларів та 252 тисячі євро. У трьох фірмах має частку корпоративних прав на майже мільйон гривень.

Гринюк не має власного авто. Водночас володіє двома земельними ділянками площею від 540 до майже 5 тисяч квадратних метрів та будинком площею майже 410 квадратних метрів у Чернівцях. Також задекларував два нежитлові приміщення – найбільше має площу майже 2250 квадратних метрів. 

Валерій Чинуш – понад 34 мільйонів гривень

Депутат від фракції "Рідне місто" Валерій Чинуш заробив понад 190 тисяч гривень на підприємстві "Бізнес-центру "Буковинський", яке утримує готелі. Також отримав понад 200 тисяч гривень пенсії.

Готівкою Чинуш зберігає 250 тисяч гривень, 180 тисяч доларів та майже 150 тисяч євро. Ще понад 85 тисяч гривень та майже 580 євро має на рахунках у банку.

Крім цього, за договорами депутату можуть повернути понад 10 мільйонів гривень та надав поворотну фіндопомогу на 1,7 мільйона гривень. Також Чинуш має частку корпоративних прав у семи фірмах на понад 7,5 мільйона гривень.

У власності депутата є Mercedes-Benz 2008 року випуску, два наручні годинники та будинок риболова у Гаврилівцях. Також він має право користування земельною ділянкою на майже 500 квадратних метрів, якою володіє міськрада.

Депутати Василь Продан, Сергій Гринюк та Валерій Чинуш. Колаж Суспільне Чернівці

Ромео Скрипа – понад 15 мільйонів гривень

Ромео Скрипа є депутатом від фракції "Європейська солідарність". У будівельній фірмі "РОМТІС БУД" торік він заробив майже 200 тисяч гривень та отримав ще понад 340 тисяч гривень доходу як підприємець.

Готівкою Скрипа зберігає 470 тисяч гривень, 35 тисяч євро та 119 тисяч доларів. Ще 8 мільйонів гривень позичив іншій людині. Також має корпоративні права у трьох фірма – загальна частка у грошах становить понад 30 тисяч гривень.

Скрипа має одне легкове та два вантажні авто, а також причеп. Володіє будинком та земельною ділянкою у Чагрі, а також нежитловою будівлею у Чернівцях. 

Депутат від фракції
Депутат від фракції "Європейська солідарність" Ромео Скрипа. facebook/Ромео Скрипа

Катерина Гуменна – майже 15 мільйонів гривень

Катерина Гуменна стала депутаткою у грудні 2022 року – вона замінила депутатку від фракції "Єдина Альтернатива" Наталію Дембіцьку, яка склала повноваження. Гуменна працює у Буковинському центрі пластичної та естетичної хірургії, де торік заробила майже 160 тисяч гривень. Ще майже 5 мільйонів гривень заробила як підприємиця.

180 тисяч доларів, 45 тисяч євро та 800 тисяч гривень зберігає готівкою. На банківських рахунках має понад 29 тисяч гривень.

Гуменна задекларувала автомобіль 2016 року випуску MERCEDES-BENZ та ще один автомобіль 2023 року випуску купила у березні цього року за понад 2,8 мільйона гривень.

Крім цього, у 2023 році Гуменна купила квартиру та два нежитлові приміщення у Чернівцях. Також володіє кімнатою у селі Поляниця на Івано-Франківщині, будинком та паркомісцем у Чернівцях. Також земельною ділянкою.

Депутатка від фракції
Депутатка від фракції "Єдина альтернатива" Катерина Гуменна. facebook/Катерина Гуменна

Олексій Просяний – понад 14 мільйонів гривень

Згідно з декларацією, депутат від фракції "Слуга народу" Олексій Просяний не володіє нерухомістю та не має авто.

Торік він заробив понад 80 тисяч гривень у фірмі "Луссо" та понад 5,5 мільйонів гривень як підприємець. Ще 2 тисячі гривень отримав як відсотки від банку.

Ще понад 106 тисяч доларів та 42 тисячі гривень Просяний зберігає готівкою, а на рахунках у банках має ще понад 7 тисяч гривень.

Водночас Просяний має цінних паперів на понад 120 тисяч гривень і володіє частками корпоративних прав у чотирьох фірмах на загальну суму понад 4,4 мільйона гривень.

Депутат від фракції
Депутат від фракції "Слуга народу" Олексій Просяний. facebook/Олексій Просяний

Михайло Шкурей – понад 12 мільйонів гривень

Депутат від фракції "Пропозиція" Михайло Шкурей у 2023 році заробив понад 760 тисяч гривень у компаніях, які розробляють програмне забезпечення, та ще понад 4 мільйони гривень як підприємець.

Готівкою Шкурей зберігає понад 73 тисячі євро, а на рахунках у банках майже 1,2 мільйона гривень та понад 56 тисяч євро. Ще 22 тисячі євро спільно з дружиною позичив іншим людям.

Депутат задекларував три легкові авто та два причепи. Має недобудований двоквартирний будинок із закладом харчування у селі Грушівка.

У 2023 році купив земельну ділянку в Чернівцях на понад 1600 квадратних метрів – її вартість становить 4 мільйони гривень. У 2022 році купив нежитлове приміщення та ще одну земельну ділянку. Має власну квартиру у місті, будинок у селі Поляна, а спільно з дружиною володіють ще двома ділянками та трьома будинками.

Також у місті та кількох селах області має сім земельних ділянок.

Депутат від фракції
Депутат від фракції "Пропозиція" Михайло Шкурей. facebook/Михайло Шкурей

Валерій Найдиш – понад 11 мільйонів гривень

Депутат від фракції "Команда Михайлішина" Валерій Найдиш торік заробив на військовій службі майже 275 тисяч гривень. Готівкою має 370 тисяч гривень, 228 тисяч доларів та 50 тисяч євро.

Також має автомобілі VOLKSWAGEN 2011 року випуску та Mercedes Sprinter. У власності Найдиша земельна ділянка, підвал та комерційне приміщення у Чернівцях.

Депутат від фракції
Депутат від фракції "Команда Михайлішина" Валерій Найдиш. facebook/Валерій Найдиш

Денис Тимофєєв – понад 10 мільйонів гривень

Денис Тимофєєв від фракції "Команда Михайлішина" отримав понад 320 тисяч гривень виплат як військовослужбовець та ще майже 500 тисяч гривень заробив як підприємець.

Понад півмільйона гривень, 140 тисяч доларів та понад 80 тисяч євро зберігає готівкою. Має три кредити.

Крім цього задекларував автомобіль VOLKSWAGEN Passat 2015 року випуску та дві земельні ділянки у Чернівцях площею від майже 270 до 1000 квадратних метрів.

Депутат від фракції
Депутат від фракції "Команда Михайлішина" Денис Тимофєєв. facebook/Денис Тимофєєв

Ірина Добровольська – понад 7 мільйонів гривень

Депутатка від фракції "Команда Михайлішина" Ірина Добровольська торік заробила понад 5,3 мільйона гривень як підприємиця. Ще 800 тисяч гривень отримала у подарунок від батьків.

Готівкою депутатка зберігає 250 тисяч гривень, 15 тисяч доларів та 7,5 тисяч євро.

У 2023 році Добровольська купила VOLKSWAGEN GOLF 2015 року випуску за понад 500 тисяч гривень. Також задекларувала домоволодіння та земельну ділянку у Чернівцях.

Депутатка від фракції
Депутатка від фракції "Команда Михайлішина" Ірина Добровольська. city.cv.ua

Водночас найменше доходів задекларували депутатка від фракції "Єдина альтернатива" Галина Абрам'юк та голова фракції "Пропозиція" Степан Руденко.

На посаді директорки ліцею № 5 "Оріяна" Абрам'юк торік заробила майже 305 тисяч гривень. Має авто, квартиру та землю у Чернівцях.

Степан Руденко заробив понад 210 тисяч гривень як підприємець. Збереження у банках мають його батьки.

Водночас у власності Руденка є кімната у Чернівцях, ще однією квартирою у місті він володіє спільно з батьками.

Хто не подав декларації

Досі декларації за 2023 рік не подали депутати Тарас Прокоп від фракції "Єдина альтернатива" та Олексій Каспрук від фракції "Пропозиція".

Цього не зробила й Наталія Пшебишевська від фракції "Народний контроль", втім вона стала депутаткою у березні цього року. Пшебишевська замінила депутата Олександра Швеця, який достроково склав повноваження.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews