Суд визнав змову учасників на тендері у Дрогобичі

18.04.2024 00:11   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Антимонопольний комітет України викрив змову між двома підприємцями під час тендеру на послуги з утилізації твердих побутових відходів у Дрогобичі та оштрафував їх за порушення економічної конкуренції.

Однак один із підприємців звернувся до суду, щоб скасувати таке рішення. Про це йдеться у рішенні, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише LVIV.MEDIA.

Як вказано у рішенні Господарського суду, 6 квітня 2020 року стартував аукціон на сайті Prozorro.Продажі, в якому взяли участь двоє підприємців: Володимир Нестерук та Василь Костишин. Торги відбувалися за здійснення послуги з утилізації твердих побутових відходів у Дрогобичі. Очікувана вартість становила 3 млн 850 тис. грн. Однак аукціон не відбувся, тому що АМКУ запідозрив змову учасників та відхилив їхні пропозиції.

Підозри виникли через те, що учасники подавали документи тендерних пропозицій з однієї ІР-адреси, вони розмістили свої пропозиції в системі “РгоZorro” в один і той самий день з інтервалом у 10 хвилин у однаковому форматі. Також учасники торгів понижували цінову пропозицію на однаковий відсоток. У суді також довели, що у період аукціону обидва ФОПи зідзвонювались між собою. На підставі цього АМКУ штрафував Володимира Нестерука на 68 тис. грн, а Василя Костишина на 49 тис. грн.

Однак, один із підприємців, Володимир Нестерук не погодився з таким рішенням та звернувся до суду щодо його скасування. Але враховуючи усі наведені докази суд відхилив його позов.

За даними аналітичної системи YouControl житель Івано-Франківська Володимир Нестерук зареєстрував ФОП понад 7 років тому у селі Жураки, його основний КВЕД — будівництво житлових і нежитлових будівель. А Василь Костишин також зареєстрував свою діяльність 7 років тому у селі Дзвиняч та займається наданням в оренду вантажних автомобілів. Крім цього, обоє підприємців є засновниками виробничого кооперативу “Сонячна громада”.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews