Володимир Стефанець

Моцному Василеві. Другові

13.05.2024 01:08   Автор : Володимир Стефанець
Джерело: CvNews
Востаннє ми говорили на мій день народження. Я знав, що він подзвонить. Він завжди дзвонив. І ми завжди мали про що говорити. Довго. Настільки, що аж не помічали час.
 
В моєму табелі про ранги людей Василь Гринюк займав особливе місце – якось, коли я працював у кіцманській районці, він також подзвонив. Так ми познайомилися. «Слухай, ти що там робиш? – питав він мене. – Ми тут з хлопцями говорили про тебе. Приїжджай! Побалакаємо».
 
Так я прийшов на сконі імперії у вже давно не комсомольський, але точно вже бандерівський «Молодий буковинець», на балконі якого по Головній, 41 гордо (бо вперше у Чернівцях у ті роки) майоріла українська фана. То були класні часи на рубежі дев’яностих, і була класна команда, і був у цій команді класний журналіст Вася Гринюк, якого я міг вважати своїм другом, і який був ним для мене.
 
Вася був фанатом професії. І був роботяга. Він був прискіпливим до деталей твого журналістського матеріалу, але добряком, готовим завжди прийти тобі на поміч у тому твоєму побуті – підказати, допомогти, організувати.
 
Він був оригіналом, мій друг Василь. Ми з хлопцями тихо підсміювалися з цього і він знав про се. І завжди пробачав нам. Вже пізніше я зрозумів, що для цього потрібна особлива сила. Тому кажу: Вася був сильним чоловіком. Моцним, як би сказав він сам. І батьком, і сім’янином. І точно моцним українцем. Жаль, що він пішов – моцних нам зараз дуже не вистачає. І немоцних - також, з якими можна запросто пересіктися десь у центрі цього великого села Чернівці чи просто здзвонитися. Як завжди. Але вже вчора…
 
Василь Гринюк. Фото МБ

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews