На Львівщині скасували аварійні відключення електроенергії

15.05.2024 14:39   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Вранці 15 травня на Львівщині скасували аварійні відключення електроенергії, які запровадили ввечері 14 травня. Втім, за словами енергетиків, ситуація залишається складною.

Про це повідомили на Telegram-каналі "Львівобленерго".

"Аварійні відключення електроенергії скасовані. Проте ситуація в енергосистемі залишається складною. У зв'язку з цим просимо ставитись до використання електроенергії ощадливо. Енергетики роблять усе можливе для того, щоби підтримувати стабільність енергосистеми України", — йдеться у повідомленні.

Мешканців просять економно використовувати електроенергію у пікові години — з 18:00 до 23:00. Зокрема, не вмикати у цей час бойлери, електроплити, мікрохвильові печі, пральні машини, електричні духовки, електрочайники, праски, посудомийні машини, кондиціонери та порохотяги. А також рекомендують перенести прання та підігрів води на ніч та вимикати світло в порожніх приміщеннях.

"При зростанні споживання у вечірні години — з 18:00 до 23:00 "Укренерго" прогнозує введення аварійних відключень побутових та промислових споживачів. Також сьогодні з 00:00 до 10:00 та з 16:00 до 24:00 для промислових споживачів будуть діяти графіки обмеження потужності", — додають в "Укренерго".

Якщо виникне потреба знову запровадити відключення електроенергії, про це повідомлять на офіційному сайті та у соцмережах "Львівобленерго".


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews