Львівська міськрада відмовила сімом мешканцям у виплаті компенсації за пошкоджене ракетою майно

26.06.2024 10:04   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

У вівторок, 25 червня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради повідомили, що з восьми звернень мешканців щодо компенсації за зруйновану нерухомість внаслідок агресії Росії, у міській раді погодили виплатити кошти лише одній громадянці. Сімом мешканцям відмовили.

Про це пише LVIV.Media.

Рішення прийняла спеціальна комісія, яка розглядає питання компенсацій за пошкоджене чи знищене майно внаслідок російської агресії. Зокрема, йдеться про вікна та двері, які вибило або пошкодило ударною хвилею під час ракетної атаки. Комісія розглянула вісім звернень львів’ян, однак виплатити компенсацію погодили лише одній громадянці Наталії Г. Вона отримає понад 30 тис. грн компенсації. Зазначимо, що за кожне вибите вікно місто компенсує 12 тисяч гривень, за одні вибиті вхідні двері — 8 тисяч.

Натомість семеро мешканців міста отримали відмову через те, що дехто вже зробив ремонт, а частина заявників не надала доступ до пошкодженого майна для оцінки збитків.

“Одне рішення про надання компенсації — 33 599 грн, інші сім рішень — відмова. Є різні причини відмови, або мешканці зробили ремонт за власний кошт, або за кошти територіальної громади, або не надали доступ”, — пояснив начальник управління житлового господарства Владислав Іванов.

 


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews