На Хмельницькій АЕС проведено медіатабір для школярів регіону

27.06.2024 11:16   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Другий рік поспіль на Хмельницькій АЕС проводився медіатабір для школярів регіону розташування атомної станції, який тривав з 17 по 21 червня поточного року.

Учасники відвідали різні майстер-класи, побували в інформаційному центрі, еколого-хімічній лабораторії та лабораторії зовнішнього радіаційного контролю ХАЕС.

Юні медійники також дослідили флору й фауну рідного краю в Національному природному парку «Мале Полісся». За допомогою представника цеху радіаційної безпеки Хмельницької АЕС учасники провели заміри гамма-фону в зоні спостереження ХАЕС, аби достовірно про це розповісти у своїх медіапроєктах.

У програмі заходу було також передбачено візит на кафедру журналістики й PR-менеджменту, де учасники мали нагоду поспілкуватися з викладачами й студентами університету. Юні медійники дізналися про освітні можливості університету й відчули себе трішки   спудеями «Острозької академії», готуючись до виконання одного із завдань табору.

 День видався насиченим враженнями. Для блогерів двері відчинив Арт-кластер з унікальними творами мистецтва. А про історію найстарішого вишу Східної Європи учасники почули в академічному музеї.

В останній день медіатабору майбутні журналісти підготували запитання генеральному директору філії «ВП ХАЕС» АТ «НАЕК «Енергоатом» Андрію Козюрі, щоб отримати на них відповіді під час брифінгу.

Бути активними у своєму житті, брати участь в обʼєднуючих благодійних заходах Хмельницької АЕС заохотив учасників Андрій Козюра.

Кожен зі школярів отримав сертифікат про участь у Медіатаборі, а найголовніше - нові знайомства, враження та корисні знання.

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews