Євген Руденко: «DeFi - революція у фінансовій системі»

30.06.2024 15:45   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: CvNews

Євген Руденко — директор Інституту Розвитку Блокчейн Технологій розʼяснив переваги децентралізованих фінансів (DeFi), яка, за його словами, може змінити життя людей у всьому світі.

Євген Руденко вважає, що DeFi являє собою революційний напрям у розвитку фінансової індустрії, здатний кардинально змінити чинні фінансові моделі та підвищити фінансову інклюзію.

За словами експерта, основною перевагою DeFi є їхня децентралізована природа, яка гарантує прозорість та безпеку транзакцій, не користуючись традиційними банківськими послугами. Євген Руденко прогнозує, що незабаром децентралізовані фінанси значно зменшать роль банків та інших фінустанов у загальній фінансовій системі у всьому світі.

«Розвиток DeFi сприятиме збільшенню доступності фінансових послуг для мільярдів людей, особливо для тих, хто не має можливості скористатися банківськими послугами. Однак є певні виклики, з якими стикається DeFi. Зокрема, це безпека, регулювання та управління ризиками. Їх вирішення необхідне для забезпечення сталого та довгострокового розвитку DeFi», - пояснює Євген Руденко.

За висновками експерта, децентралізовані фінанси дають можливість удосконалити й покращити фінансові моделі, які наразі існують. Вони сприяють підвищенню доступності фінансових послуг та економічному розвитку та фінансовій інклюзії на міжнародному рівні. Такі галузі як страхування, благодійність, перекази грошей, це нові перспективи, які відкриваються завдяки DeFi. У сучасному світі, де все швидко вдосконалюється, це є важливий крок на шляху створення прозорої, ефективної та інклюзивної фінансової системи. Саме вона буде задовольняти потреби усіх членів суспільства. Технології DeFi будуть постійно розвиватися, тому будьте певні, що будуть представлені інновації, які принесуть користь населенню на глобальному рівні.

DeFi (або «децентралізовані фінанси») — це загальний термін для фінансових послуг у загальнодоступних блокчейнах. Вони не потребують посередників, наприклад, банку чи біржі. Завдяки DeFi можна отримати доступні та безпечні фінансові послуги, оминаючи традиційні фінансові інституції.

Для довідки: Євген Руденко - фінансовий аналітик, експерт у сфері Blockchain. Народився 31 березня 1983 року у Скадовську (Херсонська область, Україна). З початку своєї кар'єри Євген Руденко виявляв інтерес до різних сфер бізнесу. Він розпочав свій шлях з організації виставок у компанії “Парус Експо Медіа”. Паралельно Руденко активно поглиблював свої знання та набував досвід в різних галузях, особливо у високих технологіях. Його інтерес до фінансових ринків виник у 2012 році, коли він почав займатися торгівлею на біржі. З часом, його захоплення розширилося і на ринок  криптовалют, що згодом стало основним напрямом його діяльності. Сьогодні Євген Руденко зосереджений на фінансах та блокчейн технологіях, розглядаючи фінансові ринки як платформу для реалізації своїх амбіцій. Він переконаний, що майбутнє фінансового світу належить децентралізованим фінансам. У 2023 році став директором Інституту розвитку блокчейн технологій, інноваційного центру, присвяченого дослідженню, розвитку та популяризації технології блокчейн. У 2024 році заснував благодійну організацію 2xEnergy, прагнучи масштабних благодійних ініціатив.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews