Львівська міськрада виділила майже 40 млн грн на ремонт пошкоджених ракетою будинків

03.07.2024 16:30   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Компенсацію за ремонти у квартирах отримають мешканці чотирьох будинків на вул. Стрийській.

У середу, 3 липня, комісія фінансів Львівської міської ради погодила виділення додаткових майже 40 млн грн на компенсації за ремонти мешканцям будинків на вулиці Стрийській, які постраждали від ракетного удару у липні минулого року, пише LVIV.MEDIA.

Управління соціального захисту звернулося з проханням виділити додаткові 38 млн 498 тис. грн з бюджету Львівської міської територіальної громади на відшкодування витрат по ремонтах квартир у будинках № 62,64,66,68 на вул. Стрийській, які зазнали руйнувань внаслідок ракетного удару 6 липня 2023 року. Ці гроші підуть на відшкодування витрат мешканцям, які самостійно провели ремонт у своїх квартирах після руйнувань.

“Тобто ми кожній квартирі дамо суму з розрахунку на метр квадратний на пошкодження, які у них є. Комісійно це все обстежили, зафіксували і встановили цей кошторис. Кошти підуть з загального бюджету розвитку”, — пояснив заступник голови комісії Віталій Троць.

Нагадаємо, 6 липня минулого року російські окупанти атакували Львівську область. Ракета влучила у житловий будинок у Львові на вул. Стрийській, загинули 10 людей, а понад 40 осіб – постраждали. Мешканцям, у яких постраждали квартири під час ракетного удару 6 липня, виплачували кошти на оренду житла. Відтак 40 осіб, які проживали в будинках на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 отримували грошову допомогу від міста, допоки їхні будинки відновлювали.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews