Як правильно вибрати туристичні шкарпетки

01.08.2024 01:08   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: CvNews

Взуття має бути зручним, а шкарпетки — правильні. Ми часто не надаємо значенню важливості шкарпеток. Втім, якщо ви затятий турист, любите багато ходити, досліджувати нові місця, підніматися у гори, чи займатися спортом, то трекінгові шкарпетки для вас мають значення. Тут головне не помилитися. Найширший асортимент трекінгових шкарпеток знайдете за посиланням https://alp.com.ua/ru/trekingovye-noski/.

Чому такі важливі туристичні шкарпетки?

Тут слід врахувати кілька факторів. Отож, одягаючи трекінгові шкарпетки ви досягнете:

  • Комфорту,
  • Регулювання температури,
  • Профілактики пухирів і натирання,
  • Поліпшення кровообігу,
  • Кращу амортизацію.

Фактори, які слід врахувати при виборі шкарпеток

Отож, що важливо врахувати, купуючи шкарпетки для туризму: 

1. Матеріал

Дуже часто звертаєте увагу на складники матеріалу? А це насправді важливо.

Туристичні шкарпетки зазвичай виготовляються з різних матеріалів, які забезпечують баланс, тепло, довговічність, комфорт і легкість швидкого висихання. Хоча більшість виготовляється з поліестеру та нейлону, основним матеріалом для виготовлення є мериносова вовна, оскільки традиційна шерсть дуже «кусає» та незручна в носінні.

2. Висота

Найкращий спосіб вибрати висоту шкарпеток — це подивитися на взуття, яке ви збираєтеся носити. Туристичні шкарпетки бувають різної висоти: від дуже коротких, яких ви навіть не бачите поверх взуття, до досить високих, щоб вони досягали вам майже колін.

Отже, чим вищий носок або задня частина черевика, тим вищим має бути розмір шкарпеток, щоб ви могли захистити шкіру від тертя об взуття на початку маршруту.

3. Амортизація та посадка

Рівень амортизації в шкарпетці означає, наскільки він товстий і наскільки теплим він може бути. Тож правильний рівень амортизації залежить від типу поїздки, яку ви збираєтесь, і погоди, яку ви очікуєте.

Наприклад, невелика амортизація може захистити ваші ноги під час важких занять, як-от біг, але пам’ятайте, що товсті шкарпетки тепліші й можуть сильно потіти. Найкраще на цьому етапі — спробувати та експериментувати, поки не знайдете баланс між теплом і амортизацією, і не знайдете шкарпетки, які запропонують вам комфорт і свіжість, яких ви шукаєте.

У будь-якому випадку, куди б ви не ходили в похід, важливо підібрати шкарпетки правильного розміру. Інше туристичне спорядження можете знайти на Alp.

Цікаво

Винахід сучасних шкарпеток приписують англійському винахідникові Вільяму Лі. У 1589 році Лі запатентував в'язальну машину, відому як панчішна рама, розроблену спеціально для більш ефективного виробництва шкарпеток. Ця революційна інновація дозволила масово виробляти вовняні шкарпетки.

В'язальна машина Лі стала значним кроком в історії виробництва одягу та сприяла популяризації шкарпеток у всій Європі. Оскільки технологія виробництва тканин продовжувала розвиватися, шкарпетки стали основним елементом гардероба.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews