Кухня на мільйон: на Львівщині за ремонт шкільної їдальні переплатять понад 720 тис. грн

22.10.2024 18:01   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: LvNews

Ремонт шкільної кухні в селі Муроване, що поблизу Львова, обійдеться місцевій громаді щонайменше на 720 тис. грн дорожче, ніж мав би, через завищення підрядником цін на будівельні матеріали. Про це свідчить проведений NGL.media аналіз кошторису проекту.

Мурованська сільська рада уклала угоду на ремонт кухні у місцевому ліцеї з ТОВ «КББ-Буд» на загальну суму у 12,4 млн грн. Закупівля проводиться у рамках урядової «Стратегії реформування системи шкільного харчування», якою зокрема передбачено модернізацію шкільних кухонь та їдалень до 2027 року.

Згідно з тендерною документацією, підрядник повинен замінити у кухні двері, викласти підлогу та стіни керамічною плиткою, встановити вентиляцію, прокласти та ізолювати трубопроводи, встановити нове кухонне обладнання, меблі тощо. Завершити всі роботи повинні до кінця 2025 року.

Загальна вартість матеріалів та обладнання, згідно з кошторисом, становить 8,32 млн грн (без урахування доставки), з яких 4,28 млн грн – вартість будівельних матеріалів. Аналізуючи вартість будматеріалів, NGL.media лише на вартості керамічної плитки виявили завищення вартості більше, ніж на 500 тис. грн.

Оскільки підрядник в кошторисі не вказує параметрів, за якими можна знайти точну модель та виробника плитки, ми порівнювали її вартість з плиткою, яку нещодавно купували для ремонту Ходорівської міської лікарні, оскільки вимоги до харчоблоків медзакладів і шкіл однакові.

Отже, плитка для стін шкільної кухні в Мурованому коштує 1616 грн /м2, а у Ходорівській лікарні – 625 грн/м2. Так само різниться ціна і на антиковзку плитку для підлоги: вартість для ліцею становить 1522 грн/м2, а для лікарні – 640 грн/м2.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews