Московські попи не дають відспівувати полеглого захисника України у рідному селі

21.04.2018 20:19   Опубліковано : Український Новинар
Джерело: Правий сектор

Село Птича, що Рівненщині, знову у центрі церковного скандалу. На цей раз представники Московського патріархату, які зажили не доброї слави серед селян, не дають можливості відспівати загиблого бійця російсько-української війни у місцевому храмі. Полеглий на Донбасі військовослужбовець Микола Гуменюк довгий час вважався зниклим безвісти. За словами журналістки Аліни Дубовської, історію цього бійця знають всі навколишні мешканці.

"Він був мобілізований весною 2014-го року до лав 51-ї окремої механізованої бригади. Микола Гуменюк загинув під час прориву з оточення під Іловайськом, поблизу села Новокатеринівка, перебуваючи за кермом бортового ЗІЛ-131. Згодом, 1 вересня 2014 року тіло підібрала група медиків і військових полковника Палагнюка. І лише нещодавно бійця ідентифікували аналізом ДНК", – наголошує Аліна Дубовська.

Як вдалося з'ясувати, захисник України був похований у жовтні 2014 року на Краснопільському цвинтарі. Нині є його рідні хочуть поховати бійця у Птичі, але через конфлікт з московськими попами полеглого героя неможливо відспівати у єдиному в селі храмі. Проти відспівування і перепоховання Миколи Гуменюка на малій батьківщині також виступають парафіяни московської церкви, які звинувачують полеглого Героя у "вбивствах мирних громадян" на Донбасі.

Нагадаємо, що активісти "Правого сектору" Рівненщини у свою чергу вже звернулися до Верховної Ради та СБУ із закликом приділили особливу увагу Московській церкві. НВР "Правий сектор" вважає своїм обов’язком боротися проти загарбників у рясах. Адже релігія має великий вплив на формування свідомості та моральних принципів суспільства!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правий сектор