Священника з Буковини, який керував автомобілем напідпитку, позбавили водійських прав на рік

31.05.2021 20:48   Опубліковано : Новини України
Джерело: CvNews

Священника РПЦвУ Василя Савку з Чернівецької області, якого затримали п’яним за кермом, суд покарав, призначивши 17 тисяч гривень штрафу, та позбавленням права керувати автомобілем на рік.

Про це йдеться в постанові Глибоцького районного суду Чернівецької області, копію якої надала пресслужба суду на запит журналістки Галини Єреміци.

У постанові зазначено, що батюшка на суд не прийшов, а його представник заперечував факт  правопорушення, повідомляє "Релігійна правда".

Зокрема, відмову священника пройти перевірку на наявність алкоголю пояснив тим, що він не розуміє української мови. Тож пропозицію поліції “дути в трубку” він зрозумів по-своєму, оскільки румунською “Du-te” означає “йти”.

Однак аргументи захисту не переконали суд, оскільки відео з боді-камер працівників поліції свідчили про інше. На записі видно, що Савка спілкувався з працівниками поліції, відповідав на їхні запитання. Жодного разу він не дав зрозуміти, що не знає української. Причому, коли йому запропонували «подути в трубку», він так і вчинив. Окрім цього, священник РПЦвУ висловлювавався нецензурною лайкою на адресу поліції.

“Коли працівник поліції зачитував Савці його права, останній поводився неадекватно та постійно голосно повторював “Бе-бе”, вдаючи, ніби він не чує, що говорить працівник поліції”, – йдеться в постанові суду.

Як повідомила Галина Єреміца, Савка з рішенням суду не погодився і 28 травня подав апеляцію.

Увечері 18 квітня 2021 року у селі Коровія на Буковині поліцейські зупинили автомобіль Renault megane, водій якого був у стані алкогольного сп’яніння. За словами очевидців інциденту, чоловік представився “священником з Банчен”, поводився  неадекватно, використовував нецензурну лайку та погрожував працівникам поліції.

Як стало відомо з інсайдерських джерел, за кермом був настоятель храму на честь Святих Архангелів Михаїла та Гавриїла УПЦ МП села Балківці Новоселицького району Чернівецької області Василь Савка.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews