Юні ерудити з Тернопільщини стали переможцями з десятої спроби

09.05.2018 19:13   Опубліковано : Ірина Мадзій
Джерело: TeNews

У Мельнице-Подільському шкільному осередку ВДТО «КРОКС» святкують промовисту перемогу: юні ерудити нещодавно повернулися із дванадцятого чемпіонату Галичини з інтелектуально-розвиваючих ігор КРОКС володарями кубка. Останній конкурс «Сила» став переможним для команди «Ейдос».

Наскільки напруженою була боротьба, які особливості участі юних інтелектуалів у змаганнях і чому саме у Мельнице-Подільській школі так багато уваги приділяють цим розвиваючим іграм, я розпитала у багаторічного наставника команд,  голови шкільного осередку ВДТО «КРОКС», учителя цієї школи Івана Голика. 

-Іване Петровичу, чи важко далася перемога для ваших підопічних?

- Так, шлях до перемоги складний і ми його пройшли достойно. Якщо взяти до уваги, що у чемпіонаті взяли участь десять сильних команд із Заліщиків, Тернополя, Слов’янська Донецької області, то наші команди «Ейдос» та «Аргонавти» показали справжній клас. Дванадцятий чемпіонат Галичини КРОКС пам’яті Юрія Беркити є одним із відбіркових турнірів до ХХVI  чемпіонату України цих ігор. Цьогорічні змагання  відбулися за сприяння відділу сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації, управління сім’ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради, Тернопільської міської дитячої громадської організації «ТИДИВИ», Тернопільського обласного осередку ВДТО «КРОКС» та спонсора турніру видавництва «Підручники і посібники» наприкінці квітня в приміщенні Тернопільської ЗОШ №10 .

- Хто найбільше відзначився із учасників команд, кого можете відмітити?

- Старалися всі без винятку, тому здобута перга висока вершина – це спільна робота кожного. Відкривали чемпіонат 41 учасники особистої першості. У напруженій боротьбі перемогу, як і в минулорічному чемпіонаті, здобула команда «ЕЙДОС». Пічкур Таїсія стала кращою в особистій першості, а тернопільці  Яна чайка та  Назар Журавський посіли відповідно друге і третє місця. Вдруге підряд мельницькі кроксівці виборюють І місце в особистій першості!

- Ваші вихованці показали хороший результат і в крокс-дуетах. Розкажіть трохи про цей конкурс.

- Крокс-дуети – це наймолодший вид цих змагань. Усього участь у боротьбі взяло дванадцять дуетів. Результати нашої боротьби блискучі - можемо пишатися, що  є першими дворазовими чемпіонами України. За регламентом тільки два дуети від команди мали право виступу. Боротьба була дуже напруженою, про що свідчать наступні результати: перед останнім конкурсом між І і ІІІ місцем різниця у 3 бали, а І-ІІ – 2 бали. І знову успіх. Пічкур Таїсія та Прокопишин Дмитро посіли ІІ місце, додавши до командної скарбнички дуже важливих 2 очки. Перемогу серед крокс-дуетів здобув також дует з Слав’янська Донецької області у складі Олександра Волощука та Владислава Кудія, а третім став дует Оксани Кукурудзяк і Андрія Сендзюка, представників Заліщицької державної гімназії.

Після двох ігор наша команда  «ЕЙДОС» впевнено закріпилася на першій сходинці  в командному заліку. Цій команді вдалося взяти участь у позаконкурсній грі «Бізнес-шоу», де вона здобула друге місце.

День фіналу командної першості, який мав поставити крапку в боротьбі за головний приз - кубок Галичини, був особливо напруженим. Десять  кращих команд розпочали боротьбу за право володіти ним. Серед учасників -  чемпіони та призери минулорічного чемпіонату України. Тож не варто сумніватися, що боротьба була і справді важкою і серйозною.

Протягом першої половини змагань лідерство утримували дві команди Мельнице-Подільського шкільного осередку: «ЕЙДОС» та молода перспективна команда «АРГОНАВТИ». Тільки останній конкурс «Сила» визначив володарів кубка Галичини 2018 року. Це команда «ЕЙДОС» Мельнице-Подільського шкільного осередку ВДТО «КРОКС». Хочу з гордістю назвати кожного учасника. Це Ангеліна Антонійчук, Роман Возняк, Тетяна Голик, Уляна Марчак, Таїсія Пічкур (капітан), Дмитро Прокопишин, Валентина Чепесюк.

- Знаю, що кубок ви отримували особисто з рук Ольги Толстової, голови Всеукраїнського дитячого творчого об’єднання «КРОКС»…

І це було дуже приємно, адже пані Ольга завжди присутня на всіх заходах об’єднання. До цієї миті різні покоління кроксівців осередку йшли 10 років. Ми були третіми, другими, але ніколи не були першими. І ось цей момент настав. Ми перші! Кубок втретє покинув стіни рідної 10 школи за маршрутом Тернопіль – Мельниця-Подільська. До цієї перемоги кубок перебував у Фастові і Заліщиках.

З ініціативи постійних спонсорів чемпіонату - видавництва «Підручники і посібники», всі учасники чемпіонату отримали з рук Віталія Карпи, начальника відділу збуту, книги видавництва. Дякуємо їм за підтримку всебічно-розвинених дітей України. Висловлюємо щиру вдячність заступнику директора з виховної роботи  С. Беднарчуку та педагогу-організатору В. Якимчуку Тернопільської ЗОШ №10  за відмінну організацію чемпіонату та теплий прийом наших команд.

Від імені членів команд «ЕЙДОС» та «Аргонавти» висловлюємо щиру подяку Ігореві Балафіну, генеральному директору ТОВ «Кнауф Гіпс Скала», за систематичну фінансову підтримку наших команд, без якої неможливі були б наші перемоги, а також депутатському корпусу Мельнице-Подільської ОТГ та її очільнику Володимирові Боднарчуку. Попереду нові змагання, нові результати, нові враження. І ми вже сьогодні готуємось до майбутніх перемог.

null

Розмовляла Ірина Мадзій


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews