Перший туристичний воркшоп на Тернопільщині

20.09.2018 09:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Теребовля - твоє місто

Чи є туризм перспективним для розвитку сучасних громад? Про це дискутують уже не перший рік на різних рівнях українського суспільства і судячи із результатів річної роботи комунального підприємства Туристично-інформаційний центр м.Теребовля (скорочено – ТІЦ) – наша громада має ці перспективи. В даному напрямку ОТГ активно працює з програмою DOBRE, завдяки якій уже вдалося втілити два проекти розвитку – це новий конференц-зал у селі Могильниця та Молодіжна ініціатива: велопарк (20 велосипедів із захисним спорядженням) для велопрокату-велоекскурсій і лавки із сонячними панелями. Також в рамках цієї співпраці незабаром проводитимуться ремонти Музею-майстерні та обладнання мультимедійною технікою школи Do_IT при інформаційно-технічному відділі мистецької школи.

Реалізовані проекти презентували на першому туристичному воркшопі, який відбувся у Теребовлянській громаді у понеділок, 27 серпня. На захід запрошено програмного спеціаліста DOBRE Олега Процика із колегами та представників Шумської, Вишнівецької, Скалатської громад, громадських активістів зі Зборова, представників відділу туризму ОДА, журналістів з «Вільного життя» та «Терену».

У рамках заходу відбулись презентації туристичних стартапів Теребовлянської ОТГ:
«ТІЦ» – як осередок розвитку туристичної галузі в Теребовлянській ОТГ» + вело послуги у громаді
«Літературно-мистецька садиба «ХУТІР «ЗНЕСІННЯ»
«Політ на ПАРАТРАЙКУ: оглядові екскурсії містом та його околицями з висоти пташиного польоту»
««Люкс-мед» – найкращий МЕД у нас» – розвиваємо апітуризм»
«Музей-МАЙСТЕРНЯ» – нові тенденції музеювання
«Кенді-бар» теребовлянських ЛАСОЩІВ – відео презентація.

Садиба для відпочинку, медові атракції, екстремальні польоти, брендові ласощі, тощо – все це доповнює діяльність ТІЦу, а люди, що займаються такими видами діяльності, уже є партнерами комунального підприємства. Свідченням цього стало підписання в рамках воркшопу Меморандуму про утворення першого у Теребовлянській ОТГ туристичного кластеру. Туристичний кластер – об’єднання, яке координує спільно діяльність в туристичному бізнесі, рекламує один одного та пропонує туристу справді різноманітний відпочинок, а не лише похід на замок чи прогулянку містом.

«Ми запрошуємо до співпраці усіх, хто має бажання працювати в туристичній галузі – поселяти, годувати, надавати будь-які інші послуги, що були б цікавими для гостей нашої громади, – наголошує директор КП «ТІЦ» Степан Зелінський.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Теребовля - твоє місто