40 відсотків вартості житла поліцейським компенсовуватиме держава

02.02.2019 22:13   Опубліковано : Анастасія Квітковська
Джерело: TeNews

Міністерство внутрішніх справ запропонувало працівникам правоохоронних органів нову програму фінансового лізингу. За словами начальника відділу забезпечення житлом ГУНП в Тернопільській області Мирослава Драгана, поліцейські або особи рядового чи начальницького складу служби цивільного захисту зможуть укласти з державною іпотечною установою договори на умовах компенсації частини лізингових платежів. Працівники поліції сплачуватимуть лише 60 відсотків вартості свого житла, а інші 40 відсотків компенсує МВС. 

Для отримання житла необхідно перебувати на обліку щодо поліпшення житлових умов, мати вислугу не менше 2-х років та не менше 5-ти років до виходу на пенсію. Правоохоронець повинен подати заявку на житло, надати документи та укласти договір. Сума відшкодування буде залежати від стажу роботи та складу родини. Маючи вислугу від 5 до 10 років, щомісячний платіж зменшуватиметься на 10 відсотків, від 10-15 років — на 20 відсотків, від 15 років — на 30 відсотків. Правоохоронці, які мають дітей, платіж зменшуватимуть ще на 5 відсотків за кожну дитину.

Термін дії таких договорів становить від 5 до 20 років, а сума щомісячної виплати не буде перевищувати 25 відсотків від грошового забезпечення правоохоронця.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews