ОТГ Буковини отримали 35 мільйонів гривень від реалізації підакцизних товарів

15.05.2019 22:12   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Від реалізації підакцизної групи товарів до місцевих бюджетів Чернівецької області за січень-квітень 2019 року надійшло майже 35 млн.грн. акцизного податку. Крім того, за ліцензування оптової(роздрібної) торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами громади Буковини отримали 4 млн. грн.

Про це повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

За інформацією фахівців Головного управління ДФС у Чернівецькій області, на території Буковини діє 4617 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. З них, у січні – квітні цього року видано 1638 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Зокрема, алкогольними напоями – 946,  тютюновими виробами - 692.

Натомість, з початку року за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено дію 45 ліцензій.

Станом на 1 травня 2019 року в області роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюють 2162 суб‘єкти господарювання.

Нагадаємо, відповідно до п. 22 підрозділу 5 розділу ХХ Податкового кодексу України платники акцизного податку зобов’язані з 1 травня до 1 червня 2019 року зареєструвати в системі електронного адміністрування реалізації пального усі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на 1 липня 2019 року.

На офіційному порталі територіальних органів Головного управління ДФС у Чернівецькій області, постійно оновлюється "Реєстр виданих, призупинених та анульованих ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами". З даною інформацією можна ознайомитись в розділі «Реєстри» за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy 

За матеріалами ЧОДА.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews