Рівняни зможуть опанувати нову професію

10.03.2018 19:53   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: tokar.ua

Нові технології призводять до нових професій, певен Валерій Яковенко, співзасновник DroneUA. Чоловік переконаний, що ми будемо свідками нової індустріальної революції, яку очолять робототехніка, штучний інтелект, 3D-друк та комп’ютерні симуляції.

І одна з них — оператор дрона; вона вже незабаром з’явиться в Україні. Крім того, компанія пана Яковенко разом з урядом України започатковує безкоштовні курси керування БПЛА з подальшою можливістю презентувати власний бізнес-план та придбати обладнання за рахунок держави.

У квітні на базі Служби зайнятості Києво-Святошинського району стартує пілотний проект із підготовки операторів керування та експлуатації безпілотних літальних апаратів.

До слова, це спільна програма Міністерства соціальної політики України, Державної служби зайнятості, Професійної спілки безпілотної журналістики, Асоціації ветеранів АТО і Ради підприємців при Кабінеті міністрів України.

 

Лекторами та інструкторами стануть фахівці з DroneUA. Першими 100 учасниками курсу стануть ветерани АТО. Кандидатів пропонуватиме Асоціація.

«Люди зможуть отримати абсолютно нову професію — «оператор дрона». Та це не просто навчальна програма, а й можливість запуску бізнесу, адже проектом передбачається не лише отримання знань, але й купівля дорогого устаткування для пілота за рахунок державного бюджету», — розповів Валерій Яковенко.

Це стане можливим у разі успішного захисту бізнес-плану. Курс розрахований на два місяці, з яких місяць — це теорія підприємництва від Державної служби зайнятості. Ще місяць — практика з керування БПЛА.

Якщо проект буде успішним, його поширять на кілька інших регіонів України. Тоді він стане доступним кожному, хто звернеться до державних центрів зайнятості, на базі яких триватиме навчання.

За словами пана Яковенко, вже зараз оператор дрона — це затребувана спеціалізація:

«Основними секторами економіки, які вже сьогодні потребують підготовлених фахівців у цій сфері, є агропромисловий комплекс, нафтогазовидобувна промисловість, страхування, телекомунікації, енергетика тощо. Але все-таки топ-3 напрямків щодо застосування технологій БПЛА — це сільське господарство, геодезія/топографія, комерційні фото та відеозйомка».

 За матеріалами https://tokar.ua 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tokar.ua