Причиною отруєння буковинців назвали золотистий стафілокок

25.04.2018 09:14   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: molbuk.ua/

На Буковині назвали причину отруєння дітей та дорослих у школі села Вікно Заставнівського району - спричинити захворювання могли готові страви та питна кринична вода. У їхніх пробах виявили кишкову паличку та золотистий стафілокок. 

Про це ЗМІ повідомив завідувач відділення Чернівецького лабораторного центру Юрій Падурару. 

«При бактеріологічному дослідженні у трьох пробах готових страв виділено кишкову паличку та золотистий стафілокок, а в пробі питної води з криниці виділено кишкову паличку та загальні коліформи. Це свідчить про забруднення готових страв та питної криничної води, що є наслідком порушенням санітарного законодавства і, ймовірно, стало причиною виникнення інфекційних захворювань», - повідомив Юрій Падурару. 

Також у Чернівецькому лабораторними центрі повідомили, що за результатами вірусологічних досліджень харчових продуктів та питної води аденовірусів, ротавірусів, збудників гострих кишкових інфекцій та вірусу гепатиту А не виділено.

Нагадаємо, що 20 квітня до Вікнянської амбулаторії медико первинно-допомоги за медичною допомогою звернулися 30 осіб із симптомами харчового отруєння.

За матеріалами https://molbuk.ua 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua/