Очільник Руху «Справедливість» спілкувався на Рівненщині з оржівцями та клеванцями

24.05.2018 22:39   Опубліковано : Анна Лимич
Джерело: RvNews

Днями  планову робочу поїздку Житомирською та Рівненською областями здійснив Валентин Наливайченко, керівник  громадсько-політичного руху «Справедливість». Він побував у Рівненському районі в Оржеві й Клевані, проводячи зустрічі з активом партії, місцевими жителями, підприємцями, виробниками і медиками. Адже немає нічого більш правильного для політика, ніж пряме спілкування з людьми.

  «Вислухати людей праці, медиків, робітників, інженерів, підприємців – безцінне. Тільки так можна розуміти, чим дихає суспільство, чого люди прагнуть і що їм найбільше болить, а це –  значне зниження рівня життя, несправедливість і байдужість, розчарування від впровадження новітніх реформ, спрямованих на покращення життя народу. В колосальній за своїми можливостями Україні, в якій живуть талановиті і працелюбні люди, чомусь все більше стає безробітних і збіднілих людей. Партія «Справедливість» знає, як змінити систему управління державою на благо народу», – заявив Валентин Наливайченко.  

null
В. Наливайченко на підприємстві "ОДЕК- Україна" в Оржеві. Фото А. Лимич

У поїздці Рівненським районом  свого лідера супроводжували члени партії, зокрема голови Рівненських обласної  і районної організацій Анатолій Сидорук і Михайло Никитюк. Першою зупинкою політиків був Оржів, де  політики поклали квіти до нещодавно збудованого і відкритого пам’ятника «Героям Небесної Сотні» (автор Петро Подолець, фундатори В.В. Ляпчук і М.Л. Чернецький). Далі – цікавий і діловий огляд деревообробного підприємства «ОДЕК-Україна», керівник якого Мирон Чернецький провів гостей виробничими цехами і детально розповів про процес виробництва фанери.

null
null
В Оржеві. Фото А. Лимич

 

    Дещо з історії підприємства. «Товариство технічної розробки лісових виробів» у с. Оржів засноване у 1881 році. На початку ХХ ст. почалося створення паркетного та фанерного виробництв, а згодом й меблевого. У 1915 р. у зв’язку з військовими діями деревообробні підприємства Оржева були закриті, а після закінчення Першої світової війни виробництво було відновлене. У роки Другої світової війни завод було зруйновано частково. Відновлення фанерного комбінату було розпочато у 1944 р., а в 1946 р. комбінат, колектив якого складав 231 робітник, дав першу продукцію. У 1970 р. відбулася реконструкція фанерного виробництва з нарощенням продуктивності до 25 тис. куб. м фанери у рік. У 1987 р. збудований та введений в експлуатацію новий фанерний завод європейського зразка на базі фінського обладнання фірми «Raute», проте у період кризи 90-х років ХХ ст. підприємство виготовляло від п’яти до п’ятнадцяти тисяч кубометрів фанери в рік. За два роки – створення спільного українсько-голландського підприємства «ОДЕК». Із приходом голландських інвесторів потужність підприємства почала зростати, сягнувши проектної потужності 50 тис. куб. м фанерної продукції у 2004 році. У 2016 р.,  завдяки додатковим інвестиціям, потужність підприємства зросла до 90 тис. куб. м фанери в рік.

 На сьогодні деревообробне підприємство «ОДЕК-Укарїна» є найбільшим виробником фанери в Україні та входить до двадцятки найбільших виробників березової фанери в Європі. На підприємстві працює близько 1700 працівників. Річний обсяг виробництва становить 90 тис. куб. м. фанери, що відповідає 50% загального випуску фанери в Україні. Завод оснащений високоякісним обладнанням провідних світових виробників у деревообробній промисловості: Raute, Steinemann, Holzma, Schwabedissen (Wamhoff), PlyTec, Kuper, Pagnoni Impianti, Weeke та інші. Висока якість склеювання фанери «ОДЕК» доведена Інститутом перевірки матеріалів землі Бранденбург, Німеччина.

Згідно з програмою між українським та голландським урядами, спрямованої на збереження енергії та скорочення викидів СО2 , «ОДЕК-Україна» та голландська компанія «Kara Energy Systems» побудували котел потужністю 5 МВт, який працює на відходах фанерного виробництва. Інша котельня потужністю 18,2 МВт була побудована спільно з бельгійською компанією «Vyncke». Це допомогло скоротити споживання газу і утилізувати 44 500 тонн відходів фанерного виробництва на рік. Для виробництва фанери   (березова, ламінована, спеціальна і важкогорюча) використовується сировина високої якості – береза з кращих лісових масивів; плівка для ламінування відомих європейських виробників; смоли виробництва Фінляндії. Продукція ТОВ «ОДЕК-Україна» реалізується в таких країнах:  Нідерланди, Італія, Німеччина, Чехія, Австрія, Угорщина, Данія, Іспанія, США, Фінляндія, Франція, Греція, Ізраїль, Кіпр тощо. 

null
Зустріч з виробничим кодектимвом х заводу "ОДЕК-Україна". Фото Анни Лимич

 Після відвідин виробничих цехів Валентин Наливайченко зі своєю командою зустрівся з виробничим колективом заводу «ОДЕК-Україна», коротко розповівши їм про цілі та програму своєї партії. Серед основних принципів, на яких буде базуватися Рух Валентина Наливайченка «Справедливість»: нульова толерантність до корупції, прозорість економічної політики, а також створення «Армії Гідності», яка буде займатися допомогою воїнам АТО та членам їхніх родин. На сьогоднішній день цей рух представлений у кожному регіоні України. Депутати від політичної сили  є і в місцевих радах, зокрема Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Чернігівської та Черкаської областей.

null
У Рівному на Ринковій площі. Фото Анни Лимич

Головне завдання «Справедливості» – розбудувати успішну, позбавлену брехні, здирництва, корупції та злиднів Державу гідності. Одними з головних цілей політичної партії є перетворення України на країну, де людина, її права та свободи є найвищими цінностями, а захист людини – головний обов’язок держави; побудова в Україні справедливого суспільства активних громадян, суспільства, яке гарантує належний соціальний захист всім, хто його потребує, суспільство, економічні досягнення якого забезпечать країні гідне місце на міжнародній арені.

null
В Оржеві. Фото Анни Лимич

Особливу увагу Валентин Наливайченко приділив соціальній сфері, де є справедливий підхід до розбудови суспільства. Тому, відстоюючи основи системи захисту прав та свобод громадян України, партія буде боротися за створення справедливої системи, яка декларуватиме обов’язки і відповідальність громадян. Зокрема лідер партії зачепив й питання здоров’я людини, яке не може бути поставлене у залежність від її платоспроможності. «Страхова медицина, яка передбачає різні рівні надання медичних послуг, залежні від ціни страхового полісу, – сказав він уже перед колективом медиків Рівненської Центральної районної лікарні (головний лікар І. В. Гудима), – обмежує можливість доступу до медичного обслуговування неплатоспроможним верствам населення. Декларуючи соціальну відповідальність усіх перед суспільством, партія наголошує на необхідності направляти частину суспільних доходів, що перерозподіляються державою, на розвиток системи суспільної медицини з метою забезпечення рівного доступу усім громадянам і її високого конкурентного рівня. Поряд із державною системою медичних послуг має розвиватись платна медична сфера, яка конкуруватиме із суспільною медициною.

null
Зустріч у Рівненській районній центральній лікарні. Фото А. Лимич

Під час зустрічей у колективах «ОДЕК-Україна» і Рівненської районної центральної лікарні Валентин Наливайченко відповідав на запитання, підкреслюючи, що головними цінностями для «Справедливості» є: справедливість, чесність і відповідальність. Основне, наголосив він, що держава повинна служити народу і без інвестицій не зможе досягти належного рівня розвитку.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews