Борис Семеняк

Борис Семеняк

Член Національної спілки журналістів України, Член Української спілки психотерапевтів

Чому не варто перевчати шульгу і чим це загрожує в майбутньому

Шульга – це карма? Дарма!

13.08.2018 11:22   Автор : Борис Семеняк
Джерело: TeNews

13 серпня у всьому світі відзначають День Шульги, або ж день ліворуких. Цей день виник неспроста, аби у такий спосіб привернути увагу світової спільноти до незвичної частини «землян», які на тлі інших виглядають трохи не так, як всі решта. По-перше, а, по-друге – це своєрідне нагадування  не вчиняти насилля над дітьми, які змалечку, на відміну від інших, традиційні й усталені рухи та дії виконують не правою рукою, а лівою. Значна частина батьків, помітивши цей «недолік», починають панікувати. Щоденні зусилля спрямовують на те, аби негайно перевчити дитину і робити все так, як роблять усі.

Із власної практики та досвіду хочу розповісти, чому цього категорично не можна робити. Завжди наголошую, що людина, перш за все, це джерело любові. Великої любові до всього і всіх. Саме таке творіння посилає Господь на землю. Насилля не передбачено в енергетичній структурі людини. Коли ми прагнемо зламати волю іншого – це вже насилля. Не буду наголошувати, яка півкуля є домінуючою у ліворуких, які риси проявляються більше, які менше, це не принципово. Як стверджують психологи, важливо інше – йти за природою дитини.  Мені більше імпонує слово карма. Сьогодні в соціумі зустрічається воно частіше, аніж будь-коли. Цим цікавляться. Хтось переконаний, що карми немає, хтось ставиться до неї із розумінням. Відповідно, життя таких людей стає мотиваційним і усвідомленим. Такі люди краще розуміють і сприймають усі перипетії свого життя. Звідси випливає проста формула: нема чого ображатися на інших, все, що маємо – результат наших діянь. Саме так і перекладається це слово. А ще простіше: що сіємо, те й пожинаємо. Однак повернімось до розмови про шульгу. Коли дитя звичні дії виконує не правою, а лівою рукою, так найкраще для нього ж – для його успішної еволюції. Батькам треба зосередитись і так все організувати, щоб не виникало будь-якої дискомфортної ситуації. Тоді у майбутньому успішною буде школа, доброю робота і відповідно – кар’єра. До слова. Ліворукі особистості є успішними менеджерами. У них творчий підхід до будь-якої справи. Славнозвісні відомі імена також належать до цієї когорти: Ньютон, Ейнштейн, Паганіні, Моцарт, Бетховен, Ніцше, Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Обама, Клінтон, Степан Бандера, Святослав Вакарчук… Хіба не яскравий перелік імен, які можуть бути взірцем для наслідування? Особисто знаю чудового тернопільського менеджера-шульгу Володимира Мінчука.  У будь-якій країні світу вміє чудово організувати будь-який технологічний процес.

Коли батьки, або вчителі прагнуть перевчити дитину, це для неї великий стрес. Руйнуються сила волі і впевненість, які вкрай необхідні у формуванні характеру. Що незмінно призведе до згубних наслідків впродовж усіх наступних життєвих кроків. Тому «зламана» сила волі і впевненість не дадуть змоги вибудувати у майбутньому добру сім’ю і кар’єру. Також можуть виникнути проблеми із вагітністю та дітонародженням. Тому що саме такий вид стресу блокує репродуктивну систему і все, що з нею пов’язано. Будь-яке насилля не залишається без наслідків. А вони, зазвичай, негативні. Вся інформація про стрес залишається в ділянках головного мозку. Згодом може спроектуватися на систему травлення. Чимало є випадків, коли 30-40 річні чоловіки або жінки не можуть споживати звичайну їжу. Вони змушені дотримуватись дієти аби уникати больових симптомів у шлунку. Причина ідентична: не сприйняття і «не переварення» ситуацій на рівні розуму.

Тому завжди наголошую, що дуже важливо – бути толерантними і усвідомленими в усьому. Адже від того залежить майбутнє наших нащадків. Аби виховати наших дітей чесними і гуманними, маємо бути для них взірцем. У Ведах (наука про людину і світоустрій) є ще одне чудове слово – дгарма (дхарма). Воно несе надважливу інформацію: про безкорисливе, усвідомлене і повне чеснот життя людини без насильства, в любові і гармонії з усім, що тебе оточує. Отож всі, кого називають шульгами, мають повне і законне право на щастя, взаємоповагу  і не насилля з боку рідних і суспільства.   

Борис СЕМЕНЯК
Інформотерапевт, психоаналітик, журналіст


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews