У садочках Чернівців не вистачає вихователів

25.08.2018 15:04   Опубліковано : Новини Буковини
Джерело: Молодий буковинець

У дитячих дошкільних установах Чернівці є майже 30 вакантних посад. Такої нестачі кадрів ще не було.

Про це кореспонденту molbuk.ua розповіла заступник начальника управління освіти Ніна Вітковська.

Серед вакансій у ДНЗ на сайті управління освіти і вихователі, і помічники вихователя, і музичні керівники. У деяких закладах не вистачає по кілька працівників - троє-четверо.

"Зараз працівників приймають завідувачі установ, а не через управління освіти. Але знаємо, що з кадрами катастрофічна ситація. П’ять років тому було багато охочих працювати у сфері освіти, ми могли вибирати. Тепер готові приймати будь-кого із педагогічним дипломом", - каже Ніна Пилипівна.

За словами чиновниці, основна причина нестачі кадрів – малі зарплати.

"Молодий вихователь, який лише приходить, отримує біля 2,5-3 тисячі гривень. А загалом максимум вихователі з досвідом у садочку можуть заробити понад 4,5 тисячі гривень. Звісно людей така зарплата не приваблює. Тому у садочках намагаються власними силами вирішити цю проблему, коли люди працюють по дві зміни", - каже Ніна Пилипівна.

В управлінні освіти кажуть, щоби хоч якось вирішити ситуацію, можливо, будуть просити міську раду із бюджету доплачувати працівникам дитячих дошкільних установ.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець