З будинків у Чернівцях викрадають по 400 тисяч доларів

25.08.2018 20:05   Опубліковано : Новини Буковини
Джерело: Молодий буковинець

Цього року обікрали вже 143 квартири та 284 будинки. У середньому стається три-чотири квартирні крадіжки на тиждень.

Про це molbuk.ua повідомив заступника начальника управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в області Миколи ЛАЗОРКА.

“Кількість квартирних крадіжок стабільна з кожним роком. Загалом щороку маємо приблизно 300 квартирних крадіжок. Для нашої області це досить велика кількість. Із 300 квартирних крадіжок майже 60 відсотків розкриваємо. У приватних будинках зареєстровано цього року 284 крадіжки. З них 118 розкрито”, – каже Микола Лазорко.

Злодії зазвичай діють навмання, пояснює поліцейський. Просто можуть зайти у під’їзд, подзвонити у квартири, де не відчиняють двері, туди можуть і зайти. А ось якщо вже обкрадають будинки, де зберігають великі суми, тоді можна сказати, що була "наводка". Раз на три місяці до Чернівців приїжджає квартирна група крадіїв. За день вони можуть "обчистити" кілька квартир.

“До нас приїжджають "гастролери" з Києва, Львова, Запоріжжя, Рівного і часто з Одеси. Обкрадають за "графіком" – з 09.00 до 17.00. Ввечері квартирних крадіжок не зафіксовано. Крадуть гроші, золото, дуже рідко викрадають техніку – ноутбуки, планшети, бо за цим легко вичислити злодія”, – каже М. Лазорко.

Двічі-тричі на місяць обкрадають і розкішні будинки у "царських" селах. Незважаючи на те, що тут часто і високі паркани, і відеонагляд, і собаки. Тоді вже поліцейські знають, що це роблять професійні групи крадіїв.

“Минулого року з будинку на вулиці Буковинській вкрали 400 тисяч доларів. Часто стаються крадіжки, коли викрадають 60-80 тисяч доларів. Якщо люди тримають значні суми вдома, вони обов’язково повинні встановити сигналізацію. Це, принаймні, налякає дрібних злодіїв”, – радить Микола Лазорко.

У поліції констатують, що найбільший пік крадіжок традиційно припадає на літо, коли люди їдуть відпочивати на моря.

Поліцейські радять, якщо виявили, що будинок чи квартиру обікрали, бажано у приміщення не заходити, а одразу викликати 102.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець