Яна Замкова

Яна Замкова

журналіст, оглядач, блогер

«Пам’ять: у серці мальва проросла» - виставка Ольги Чернюшок у Рівному

04.10.2018 22:20   Автор : Яна Замкова
Джерело: RvNews

У Рівненській обласній бібліотеці експонується  художня виставка художника-педагога, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва  Ольги Чернюшок.

Коли заходиш до зали мистецького відділу, то відразу впадає в очі й вражає яскравістю центральне полотно виставки – гобелен «У серці мальва проросла». Така скромна й непоказна квітка стала героїнею експозиції неспроста, адже має глибинний підтекст – мальва проросла із серця солдата, який не повернувся з війни.

null
Фото Яни Замкової
Як зазначила на відкритті виставки Ольга Чернюшок, цей барвистий гобелен не є витвором її рук, а доробок студентки Наталії Ковалишиної, яка зобразила в центрі диво-квітку мальву, а навколо неї дороги, якими йдуть воїни, й немає цьому спину й кінця-краю  дорогам війні, яка забирає найкращих.

Робота так вразила викладачку, що для виставки своїх картин вона запозичила назву цього полотна. Адже художник не може стояти осторонь тих викликів, які відбуваються в країні. А в Україні йде війна, отож і болить серце жінки за тими молодими хлопцями, які на сході країни захищають наші кордони, щоб тут могли жити і творити. І їм потрібно віддати шану.

Вражає своєю тривожністю й робота Ольги Чернюшок під назвою «На сполох». Коли дивишся на картину, то ніби чуєш той дзвін, набат, який скликає всіх небайдужих до єднання, щоб подолати проблеми, що назріли в країні. Але кожне полотно художниці  - це інші враження і відчуття. Обдаровано виходять у Ольги Василівни портрети, пейзажі.

null
Фото  Яни Замкової

Як зауважила мисткиня, кожна картина, як книжка - її потрібно читати.  Якщо глядач проходить мимо, не зупиняючись, значить його не зацікавило, не зачепило, і від цього художнику гірко, ніби робота його зроблена намарно. Чого про полотна Ольги Чернюшок не скажеш, вони надзвичайно проникливі й не залишаються без уваги поціновувачів. Адже її картини знаходяться в приватних колекціях як в Україні, так і за кордоном – в Ізраїлі, Канаді, Польщі.

null
Фото Яни Замкової

На виставці представлено 30 робіт з них 21 роботи Ольги Василівни ( живопис й графіка із застуванням різних технік і матеріалів) та дев’ять кращих робіт її учнів (гобелени).  Ольга Чернюшок зазначила, що її вихованці – справді талановиті, люблять свою справу, і вона ними пишається.

null
Фото Яни Замкової
 
 
 
null

null
Фото  Яни Замкової

Привітати художницю  прийшли її друзі, колеги, учні, які зичили їй здоров’я та натхнення на створення нових робіт.

null
Фото Яни Замкової
 
 
 
null
Фото Яни Замкової

Виставка триватиме до 8 жовтня. Отож не відкладайте на довго похід до бібліотеки, а відвідайте виставку й насолодіться прекрасним.

 null

Фото Яни Замкової

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews