У Тернополі відбудуться урочистості до Дня Гідності та Свободи

В українському історичному календарі з’явилася нова дата – 21 листопада, саме у цей день за Указом Президента України став Днем Гідності та Свободи. За словами Глави держави, « Україна – це територія гідності та свободи. Такими нас зробили студентська «революція на граніті», Майдан 2004 року, який був Святом свободи, і Революція 2013 року – Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, прагнення до свободи».

20 листопада о 13 год.  Тернопільська обласна бібліотека для молоді запрошує на урочистості з нагоди Дня Гідності та свободи.

У патріотичному заході «Наші герої: від Революції на граніті до Революції Гідності» візьмуть участь студенти технічного коледжу ТНТУ ім.І.Пулюя.

Для довідки:

З 2 по 17 жовтня 1990 року, у Києві, на Майдані Незалежності (тоді – площа Жовтневої революції) тривало політичне голодування студентів, яке згодом назвали Революцією на граніті. Це був перший успішний ненасильницький політичний протест проти комуністичної влади в Українській РСР.

Хвилею мирних акцій протесту протягом листопада — грудня 2004 р. ,що прокотилися Україною, стала Українська помаранчева революція, названа так за кольором символіки претендента на президентську посаду В. Ющенка. Вона пробудила українців, змусила їх поважати себе, викликала у мільйонів людей почуття національної гідності, гордості, само-ототожненвя з поняттям "громадянин України".

Чотири роки тому уряд нині біглого Миколи Азарова вирішив, що Європа Україні не потрібна і Кабінет міністрів ухвалив рішення припинити підготовку до асоціації з ЄС. Українці вийшли на Євромайдан, який згодом перетворився на Революцію Гідності і змінив хід історії.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ соціокультурної діяльності Тернопільської обласної бібліотеки для молоді