Як на Буковині діє соціальний захист населення?

02.02.2019 10:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Напрямок соціального захисту є одним з ключових аспектів державної політики та включений до дорожньої карти розвитку України в рамках ініціативи Президента України щодо планів перспективного розвитку кожного регіону та громади.

У Чернівецькій області за декілька років вдалося:

  • Виконати ремонтні роботи у шести психоневрологічних будинках-інтернатах, геріатричному пансіонаті, Буковинському центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Особлива дитина» та комунальній установі «Соціальний центр матері та дитини».
  • Обладнати твердопаливну котельню, проведено термоізоляцію фасадів, підключено будівлі до міських мереж водопостачання, замінено вікна, двері та інженерне обладнання.
  • Відкрити нові відділення у Черешському психоневрологічному будинку-інтернаті та обладнано нові житлові корпуси у Петричанському психоневрологічному будинку-інтернаті та комунальній установі «Соціальний центр матері та дитини», що дало можливість значно покращити умови перебування 1080 підопічних та збільшити кількість осіб, охоплених реабілітацією та соціальними послугами.  На виконання зазначених робіт використано 11,3 млн грн.
  • Запустити проект «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області». Вже заселено 9 сімей у гуртожиток в смт Кострижівка Заставнівського району.
  • За кошти обласного бюджету надати грошову допомогу 292 учасникам АТО та сім’ям загиблих на суму 1 млн грн.
  • Діє обласна комплексна програма соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота». У рамках виконання заходів програми за 2016-2018 роки надано одноразову грошову допомогу з коштів обласного бюджету на суму 5,2 млн грн.

Галузь соціального захисту є пріоритетною для розвитку Чернівецької області, завдяки якій вдається допомагати соціально незахищеним верствам населення.

За матеріалами ЧОДА.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews