На Буковині відмінно дбають про дітей-сиріт

05.03.2019 10:49   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Чернівецька область входить у 5-ку областей, що має найкращі показники у реалізації прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На минулому тижні  відбулася колегія Міністерства соціальної політики України. Засідання пройшло за участі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, Міністра соціальної політики Андрія Реви, керівників центральних органів виконавчої влади, представників органів соціального захисту населення з усіх регіонів країни. Від Чернівецької області участь у колегії взяли директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Віталій Савкін та начальниця служби у справах дітей ОДА Юлія Матвеєва.

З текстом виступу Міністра соціальної політики України на засіданні колегії «Основні досягнення у соціальній сфері та перспективи розвитку» можна ознайомитися тут.

Під час засідання колегії були обговорені нагальні питання соціальної сфери, підбиті підсумки роботи за минулі період та окреслені завдання на перспективу, відбувся обмін думок між учасниками заходу щодо різних соціальних проектів, які впроваджуються в різних регіонах України.

Важливе питання, яке розглядалось на колегії, стосувалося забезпечення захисту прав дітей. Зокрема, наголошено на важливості реалізації Урядової стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Зокрема, Чернівецька область є серед 18 областей України, в яких затверджено Регіональний план реформування системи інституційного догляду та виховання дітей.

Окрім того, під час колегії розглядалися шляхи реалізації дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, свого конституційного права на виховання в сім’ї. 

Зокрема, в Україні із 70 711 осіб зазначеної категорії, сімейними формами охоплено 64 861 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, що становить 91,7% від загальної кількості таких дітей.

Чернівецька область входить у 5-ку областей, що має найкращі показники у реалізації прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в умовах, наближених до сімейних.

Довідково. Із загальної кількості  дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування, що проживають в Чернівецькій області, 743 дітей виховується в сім’ях опікунів, піклувальників, що складає 74 % від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2018 року встановлено опіку та піклування над 101 дитиною.

Крім того, в області діє 17 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 102 дитини та 51 прийомна сім’я, в яких виховується 113 дітей. В дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях виховується 21% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2018 року створено – 3 дитячі будинки сімейного типу та 5 прийомних сімей, до яких влаштовано 22 дітей. Усиновлено протягом 2018 року 23 дитини (22 – громадянами України, 1 - іноземцями).

Загалом у Чернівецькій області сімейними формами виховання охоплено 95,8% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.

null
 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews