На дороги Володимиреччини у 2019 році виділили більш як 38 мільйонів гривень

23.05.2019 13:27   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: volodrda.gov.ua

З дня на день розпочнуться роботи з ремонту декількох доріг Володимирецького району – необхідну техніку уже доправили на місця будівництва.

Завдяки спільній роботі народного депутата України Василя Яніцького та місцевої влади на реконструкцію шляхів у 2019 році вдалося отримати 31,5 млн гривень у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, адже будівництво доріг - один з пріоритетів Уряду Володимира Гройсмана, як і реформа децентралізації та ряд інших.

Про це повідомляє www.volodrda.gov.ua 

Перший з них пролягає від Володимирця до села Антонівка, а саме від повороту на село Жовкині до повороту на село Великі Цепцевичі. Цей напрямок розпочали відновлювати ще минулого року. Тоді відремонтували більше 3,5 км шляху. Цьогоріч заплановано зробити ще 2 кілометри на суму 6,8 млн. гривень.

Другий важливий напрямок стосується сполучення райцентру із північними селами району. На дорогу від виїзду із села Зелене в напрямку села Воронки до містка через річку Стубла виділили більше 4,8 млн. гривень. Кошти допоможуть відремонтувати 2 км дороги, продовживши розпочатий минулого року ремонт в межах села Зелене. На цій же дорозі між селами Луко та Біле відновлять напівзруйнований міст поблизу луківського озера.

Практично з нуля побудують дорогу між селами Половлі та Сопачів – нинішня «ґрунтовка» отримає асфальтне покриття протяжністю 2,9 км. Вартість будівництва на поточний рік становить більше 4,8 млн. гривень.

Окрім того, з коштів цієї ж субвенції буде завершений розпочатий минулоріч капітальний ремонт вулиці Повстанців у селищі Володимирець. Уже сьогодні це найкраща дорога в межах райцентру, а найближчим часом вона буде завершена повністю, на що передбачено 2,5 млн. гривень.

Допомога Василя Яніцького у відновленні транспортної інфраструктури Володимиреччини потужна, проте і районна влада не стоїть осторонь. За словами голови РДА Ярослава Березюка дорожнє будівництво є одним з основних пріоритетів, особливо це стосується шляхів у напрямку дороги національного значення Київ – Ковель. А тому, завдяки спільній роботі райради та райдержадміністрації, вдалося виділити майже 400 тис. гривень на поточний ремонт сполучення між Антонівкою та Городцем, а також більше 700 тис. гривень на ремонт ділянок дороги через Каноничі, Володимирець, Любахи та Суховолю.

«Методом карт» відремонтують аварійні ділянки дороги від Старої Рафалівки до Більської Волі – напрямок, який є вкрай необхідним для розвитку туристичної сфери Володимиреччини. Ремонт на загальну суму у 6 млн. гривень організовує Служба автомобільних доріг в Рівненській області. Після його завершення дістатись до відомого по всій Україні Білого озера буде значно простіше.

За матеріалами www.volodrda.gov.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: volodrda.gov.ua