Буковинці шукають кошти на ремонт та відновленням дамб

28.05.2019 09:14   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Від ОДА готується лист-клопотання про виділення коштів з держбюджету для відшкодування витрат, пов’язаних з ремонтом та відновленням дамб.

Ситуацію, яка склалася на водних об’єктах Чернівецької області внаслідок проходження паводку, обговорено під час апаратної наради.

Як повідомив Андрій Кавуля, начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет,  внаслідок огляду дамб після паводку в травні виникла критична ситуація на 21 гідротехнічних спорудах. Першочергово відновлення потребують наступні об’єкти: Глибоцький  район (с.Просіка, с. Купка), Сторожинецький район (с. Ропча, с. Нижні Петрівці),  Кіцманський  район (с. Чортория, с.Неполоківці),  Вижницький район ( с.Банилів –Слобода-Банилів, м.Вижниця, м. Берегомет), Новоселицький район (с. Тарасівці).

«Загалом травневим паводком (згідно наявних актів обстеження) було зруйновано та пошкоджено 5,2 км протипаводкових споруд на більш як 80 млн.грн.», - підсумував Андрій Кавуля.

В.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк відзначив злагоджену роботу працівників БУВРу, Вижницької райдержадміністрації, районної ради, фахівців ДСНС в області та управління цивільного захисту населення ОДА, завдяки чому вдалось тимчасово усунути загрозу прориву дамби на р. Черемош в с. Банилів. Проте важливо в найкоротші терміни відремонтувати дамбу, адже існує загроза підтоплення 3-х населених пунктів – Банилів, Слобода-Банилів та Сирофимиць та сільськогосподарських угідь.

Також відзначено необхідність дофінансування Комплексної програми розвитку водного господарства та протипаводкового захисту в Чернівецькій області на період до 2021 року.

В.о. голови облдержадміністрації зауважив, що питання ліквідації наслідків стихійного лиха у західних областях порушувалось під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

Михайло Павлюк доручив посилити контроль за паводковою ситуацією в регіоні, забезпечити координацію дій на місцях з ліквідації наслідків паводка, провести комплекс відновних робіт та надання допомоги населенню.

Разом з тим, від обласної державної адміністрації підготують лист-клопотання до Уряду про виділення коштів з державного бюджету для відшкодування витрат, пов’язаних з ремонтом та відновленням двох дамб.

За матеріалами ЧОДА.
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews