Викладач з Чернівців, який допомагав відкосити від армії, відбувся штрафом

02.06.2019 18:00   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Суд затвердив угоду між прокуратурою та обвинуваченим.

У Чернівцях Шевченківський районний суд визнав винним колишнього викладача військової кафедри ЧНУ, який підбурив та отримав 1500 доларів хабара, за які обіцяв призовнику домовитись про непроходження ним строкової військової служби. - пише acc.cv.ua.

Прокуратура погодилась і суд затвердив узгоджене покарання у вигляді штрафу 12 тисяч 750 гривень. Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Про обвинуваченого відомо, що з 1989 по 2013 рік він проходив військову службу за контрактом осіб офіцерського складу у Збройних силах України Міністерства оборони України на різних посадах, в тому числі, перебував на посаді заступника військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату. Після звільнення в запас, він почав працювати на посаді викладача кафедри військової підготовки ЧНУ до 31.01.2019 року включно.

Як ідеться в судовому вироку, саме 31.01.2019, коли обвинувачений ще перебував на посаді викладача ЧНУ, до нього звернувся випускник вузу, який шукав шляхи непроходження ним строкової служби. Він пояснив викладачу, що наразі ще ніде не прописаний, оскільки його прописка у студентському гуртожитку знята через закінчення ним вузу, а прописатися за місцем попередньої реєстрації у Борщівському районі Тернопільської області ще не встиг.

Обвинувачений сказав призовнику, що має знайомого у Борщівському районному військовому комісаріаті, який готовий за 1500 доларів США видати призовнику військовий квиток із зарахуванням його до резерву за станом здоров'я. А 13 березня цього року після отримання поліетиленового пакету із 1500 доларів хабара, колишнього викладача ЧНУ затримали правоохоронці. Він визнав свою провину та уклав угоду зі слідством.

Згідно цієї угоди, яку затвердив суд, колишнього викладача визнали винним та призначили узгоджене покарання у вигляді штрафу 12 тисяч 750 гривень.

За матеріалами acc.cv.ua.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews