Українська стратегія Гройсмана.  Що треба знати про нову партію жителям Тернопільщини?

05.06.2019 10:13   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

На політичному горизонті в Україні з’явилася нова партія – «Українська стратегія». Її очолює Володимир Гройсман.  Прем’єр-міністр вирішив іти на вибори і привести до Верховної Ради молодих, але водночас досвідчених людей, які знають що треба зробити для успіху України. А нещодавно стало відомо, що Гройсман піде на вибори окремо, не об'єднуючись з іншими кандидатами.

У нову партію  увійдуть справжні професіонали, які мають здорові думки і розуміють, як їх впроваджувати. В парламент вони йдуть , щоб змінити систему, яка стримувала стрімке реформування держави бюрократичними застарілими парламентськими процедурами. Нова політична партія має бути створена не лише під вибори. Це буде достатньо організована структура з визначеною ідеологією з об’єднанням фахових людей, які хочуть реалізовувати конкретні ідеї.

Головні пріоритети партії «Українська стратегія» - побудувати сильну економіку, ефективне державне управління. А ще - щоб захистити соціальні верстви, які за останні три роки відчулисуттєві зміниу покращенні умов життя, адже досягнутий рівень піклування про них треба зберегти і захистити, а  започатковані  реформи - довести до кінця.

Гройсман має шанс

До речі, рейтинг партії Гройсмана почав стрімко рости як тільки він заявив про свою участь у виборах. Як свідчать результати опитування, проведеного Інститутом соціологічних досліджень «Основа», партія Гройсмана легко проходить через майже два місяці до парламенту. Високі стартові рейтинги з’явились,  коли  Прем’єр навіть не казав про окремий похід його політсили до парламенту. Що ж говорити, коли буде презентована якісно нова, перша 10-ка політсили.  А секрет  високого рейтингу простий – на посаді Прем’єр-міністра Володимиру Гройсману вдалося зробити дуже багато. А започатковані ним реформи отримали схвальні відгуки мільйонів українців.

Місцеві експерти та прості люди високо оцінюють шанси команди Гройсмана.

«Володимира Гройсмана, як ефективного управлінця я знаю ще з 2006 року. В той час він був молодим міським головою Вінниці, а я – заступником міського голови у Луцьку. Не дивлячись на територіальну віддаленність наших міст, ми постійно обмінювалися інформацією і були першими містами в Україні, в яких впроваджено систему управління якістю з надання адміністративних послуг, згодом були створенні центри адмінпослуг, прообрази нинішніх ЦНАПів. Я приєднуюся до його команди, тому що зараз як ніколи важливо сконцентрувати прогресивний досвід місцевого самоврядування і не дозволити емоціям і популізму розбалансувати державні інституції. Відстоювати інтереси держави та забезпечувати сталий економічний ріст - це часто приймати непопулярні сьогодні рішення, ефект від яких, можна оцінити тільки через певний час. І на це треба мати мужність, це те що відрізняє популістів від професіоналів», - каже голова Тернопільської обласної організації ПП «Українська стратегія» Владислав Стемковський. 

Президент не підтримав сценарій Гройсмана

Неодноразово Володимир Гройсман заявляв про необхідність повного перезавантаження влади. Зокрема, про  зміни у виборчому законодавстві, відкриті списки. Тільки тоді нові люди, які прийдуть до Верховної Ради після виборів, зможуть оновити політику зсередини.

«Я запропонував план роботи для країни. Я попросив  у нового президента підтримати цей план. Я вважав, що він може бути дуже швидко реалізований. За тиждень ми могли б зробити багато правильних речей. На рівні такої підтримки Президента це може бути реактивне ядерне паливо. Це рішення – рішення Президента йти по своїй повістці дня», - прокоментував Володимир Гройсман.

Новий президент не пішов шляхом співпраці і з чинною Радою. Під час своєї інавгураційної промови президент Володимир Зеленський оголосив, що розпустить Верховну Раду України, у зв'язку з чим в країні відбудуться дострокові парламентські вибори.У свою чергу, Верховна Рада не підтримала нову схему парламентських виборів. Отже, вибори проходитимуть по-старому. Нових людей пройде не багато, а ті, що потраплять в Раду, змушені будуть працювати за старими законами. І з часом, система змінить їх не на краще.

У той же день Зеленський зажадав, щоб усі міністри написали заяви про відставку. На думку експертів, це було неправильно, звинувачувати усіх міністрів у бездіяльності та «гребти всіх під одну гребінку». Натомість, на цю заяву відреагував прем’єр, і у той же день подав у відставку, надавши шанс Зеленському зайнятися формуванням нового уряду. І закликав зробити його це якнайшвидше. Втім, на роботу самого кабінету міністрів це ніяк не вплине. Нинішній склад повноцінно працюватиме до призначення наступного. Як відповідальний державник Гройсман не залишить своїх обов’язків, а увесь уряд працюватиме в антикризовому режимі.

Натомість, стримування тарифів і боротьба з монополістом Нафтогазом, важкі перемовини з МВФ і недопущення дефолту - лягають на Зеленського.

«Він своєю заявою взяв на себе всю відповідальність перед загрозами майбутнього, які є на порядку денному”, - зазначив Гройсман.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews