Генпрокуратура відкрила кримінальну справу через відео про окупацію Румунією Буковини

05.06.2019 14:46   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Одна з основних версій - інформаційна операція з боку російських спецслужб

4 червня 2019 року на оперативній нараді під головуванням заступника Генерального прокурора – Головного військового прокурора А. Матіоса обговорено план досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вчинення невстановленими особами посягання на територіальну цілісність України за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України (готування до вчинення посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, тобто умисних дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, вчинені за попередньою змовою групою осіб, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі).
 
Інформація про вказаний злочин внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань 03.06.2019 Головним військовим прокурором, яким здійснення досудового розслідування в указаному кримінальному провадженні доручено Головному слідчому управлінню Служби безпеки України, а процесуальне керівництво Генеральним прокурором України визначено за прокурорами Головної військової прокуратури.
 
Прийнято рішення щодо невідкладного вжиття правоохоронними, розвідувальними та іншими державними органами спільних заходів, спрямованих на запобігання і припинення такої протиправної діяльності, яка загрожує територіальній цілісності та суверенітету України.

Однією з основних версій слідством розглядається варіант спеціальної інформаційної операції з боку російських спецслужб.
 
За матеріалами Генеральної прокуратури України

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews