Двох буковинців, які розстріляли свого односельця, засудили

10.07.2019 19:02   Опубліковано : Іванна Капустянська
Джерело: CvNews

Прокуратура оскаржила умовне покарання, яке їм раніше призначив суд.

У жовтні 2017 року двоє жителів с. Купка Глибоцького району Чернівецької області, взявши з собою мисливську рушницю, на транспортному засобі іноземної реєстрації прибули на територію села Корчівці.

Проїжджаючи селом 30-річний водій, з хуліганських мотивів, вистрілив в припаркований біля Будинку культури транспортний засіб, пошкодивши ліву шину, після чого поїхав в напрямку села Купка.
 
Прибувши у своє село, 18-річний пасажир з тієї ж гладкоствольної мисливської рушниці, з необережності вистрілив в 44-річного односельця, чим спричинив йому тілесні ушкодження несумісні з життям.
 
Вироком Сторожинецького районного суду від 18.04.2019 30-річного чоловіка визнано винним  за ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) та призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі, а його 18-річного товариша за вбивство з необережності засуджено до 4 років позбавлення волі.
 
Однак, на підставі ст. 75 КК України суд першої інстанції звільнив зловмисників від відбування покарання з випробуванням, якщо вони протягом трьохрічного іспитового строку не вчинять нового злочину.
 
З вказаним рішенням прокуратура категорично не погодилась та оскаржила його в суді апеляційної інстанції.
 

Чернівецький апеляційний суд погодився з доводами прокурора, скасував вирок суду  першої інстанції та ухвалив новий, яким засудив молодиків до реального покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews