Партнерами «Я маю право!» стали ще 5 ОТГ Буковини

11.07.2019 23:44   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Меморандуми про співпрацю з Головним територіальним управлінням юстиції у Чернівецькій області в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проєкту «Я маю право!» підписали Усть-Путильська, Конятинська та Селятинська, Новоселицька та Магальська ОТГ. 

У цих ОТГ працюватимуть громадські правові приймальні, а за графіком  тут організовуватимуться виїзні консультації правників.

Для налагодження співпраці  фахівці Головного територіального управління юстиції  відвідують населені пункти з робочими візитами, обговорюють з представниками місцевої влади та жителями сіл, яку правову інформацію вони хотіли б отримувати. Під час спілкування з представниками ОТГ начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Вікторія Васильчук зазначила, що надзвичайно корисним для громадян є організація громадських правових приймалень безпосередньо у населених пунктах, де вони проживають: таким чином люди можуть отримати фахову юридичну пораду.

«Звичайно, ми готові також надавати власну допомогу: для цього працює громадська приймальня при Головному територіальному управлінні юстиції у Чернівецькій області, окрім того, усі структурні підрозділи управління надають консультації з питань їхньої компетенції, це стосується й виконавчої служби, і відділів управління державної реєстрації», - зауважила Вікторія Васильчук. 

У громадських правових приймальнях жителі ОТГ зможуть отримати первинну правову допомогу та консультації, зокрема, щодо  земельного законодавства, реєстрації права власності та можливості оскарження дій державних реєстраторів, інших питань сфери юстиції, дізнатися про нововведення у законодавстві в різних аспектах.  У громадських правових приймальнях ОТГ вже розміщені інформаційні матеріали проекту «Я маю право!», з алгоритмами дій у відстоюванні різних прав громадян. Зокрема, кампаній #ЧужихДітейНеБуває, #СтопНасильство, #СтопБулінг, #ВідповідальнеБатьківство, #ЧеснаПлатіжка. Кожен житель ОТГ може з ними ознайомитися, а у разі необхідності - скористатися правовими порадами.

Нагадаємо, в Чернівецькій області діє обласна комплексна програма з правової освіти населення, яка має на меті допомогти об’єднаним територіальним громадам бути правоспроможними та загалом  підвищити рівень  юридичної грамотності жителів області. А у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проєкту «Я маю право!» меморандуми про співпрацю з Буковинською юстицією підписали понад 20 ОТГ краю.

За матеріалами ЧОДА
 

Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews